Куди подіти гроші під час кризи?

4012 1
В умовах політичної та економічної нестабільності завжди актуальним залишається питання капіталовкладень. Як діяти, у що інвестувати і що, навпаки, не варто робити поспіхом?
Фото: tripointfundraising.com

Фото: tripointfundraising.com

Про це розповів львівський економіст Володимир Харко, пише Gazeta.ua.

·         Заощадження варто вкладати в землю і нерухомість.

·         Тим, хто заробляє небагато, треба починати заощаджувати з мінімальних депозитів у кілька тисяч гривень. Далі переходити на валютні.

·         Золото зараз не є актуальним, бо реалізувати його важче.

·         Також не варто забувати про "панчоху" вдома. В умовах війни рахунок у банку не гарантує фінансової безпеки.

·         Не піддаватися паніці і не скуповувати валюту, коли курс починає рости. Бо ажіотаж завжди комусь вигідний. У Японії в 1998-1999 роках їх національна валюта подорожчала. Але влада зрозуміла, що для держави це не вигідно, бо вона зорієнтована не експорт. Тому треба гроші "вимивати". Офіційно звернулися до громадян з проханням купляти японські товари, які виробляються за кордоном. Кілька місяців японці у магазинах звертали увагу на виробника і купляли, наприклад телефони японські, але вироблені у Малайзії, США. Через кілька місяців економіка країни отримала відповідний баланс іноземної і національної валюти. Уряд звернувся до громадян з подякою за розуміння і підтримку. Сказав, що далі вони можуть діяти на власний розсуд. Але для такої свідомості потрібна довіра до влади і відповідна освіченість населення.

·         Вагомим капіталовкладенням на сьогодні є також гуртки, курси, навчання для дітей. Складати їм гроші лише на банківські рахунки неефективно. Без розвитку і освіти дитина у майбутньому буде просто бездумно витрачати заощадження. У тій же Японії, наприклад, з вищою освітою – 90% населення. 


Читайте також:
21 Червня, 2014 07:02
Сева Не надо заморачиватся.Деньги-вот они [***]://tinyurl.com/ukrainebest2014
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!