Куди поїхати на вихідні зі Львова: Печерний монастир

13220 0
Втомилися від однотипних міських пейзажів, а попереду – вихідні? Рушайте в одноденну мандрівку до Печерного монастиря біля села Розгірче Тут ви зможете доторкнутися до історії, насолодитися чудовими краєвидами та відчути неймовірну енергію.
Фото: we.org.ua

Фото: we.org.ua

Розташування: Біля підніжжя Карпат у селі Розгірче Стрийського району Львівської області.

Що подивитись: Цілий монастирський комплекс, що знаходиться у печерах, зберігся ще з язичницьких часів. Печерний монастир є абсолютно нетиповим для Галичини. Він має два яруси: на нижньому раніше були житлові приміщення, на верхньому – церква. Ймовірно, у XIII-XIV століттях печерний комплекс дещо видозмінився. У 2003-му році на місці церкви встановили невелику ікону.

Печерний монастир знаходиться на пагорбі, звідки відкриваються чудові краєвиди. А місцеві часто говорять, що комплекс має шалену енергетику.

Як дістатися: До села Розгірче найзручніше доїхати маршруткою Львів-Сколе. Вийдіть на зупинці біля повороту на Нижню Стинаву. Через місток пролягатиме дорога до села. Від церкви в Розгірчому поверніть наліво, а біля сільського клубу – праворуч. Від недобудованої цегляної школи у кінці села є дорога до підніжжя пагорба, де й знаходиться монастир.

Також до станції Стинава-Нижня можна дістатися поїздом.

На автомобілі рухайтеся трасою Київ-Львів-Чоп до кільця у Стрию. Далі слід звернути за вказівником м. Моршин, а в селі Миртюки повернути праворуч у напрямку села Розгірче.

Де зупинитись: У селі Розгірче знаходиться відпочинковий комплекс «Цісарське урочище», де можна порибалити, а також переночувати. Якщо не баритися, можна повернутись до Львова того ж дня.

За матеріалами www.skole.com.ua, lviv.vgorode.ua, www.touristinfo.lviv.ua.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Скелі Довбуша

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!