Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка

15206 0
Шукаєте маршрут для одноденного відпочинку? Водоспад Кам’янка ідеально підійде і для спокійного родинного відпочинку, і для активного дозвілля в колі друзів. Tvoemisto.tv розповість вам як туди дітатись, що подивитись і де зупинитись.
фото: guide.karpaty.ua.

фото: guide.karpaty.ua.

Розташування: на річці Кам’янка у Сколівському районі Львівської області поблизу села Дубина.

Що подивитись: Водоспад належить до національного природного парку «Сколівські Бескиди». Він є геологічною пам’яткою та об’єктом рекреаційного туризму. Водоспад утворився у проломі гірського хребта. Його висота складає близько 7 метрів. Кам’янка має один каскад, який розділяється скельним виступом на кілька потоків.

Поряд із водоспадом знаходиться декілька цікавих об’єктів. У першу чергу уваги заслуговує ріка Кам’янка. Також дорогою до водоспаду можна натрапити на джерело з мінеральною водою, яка за властивостями нагадує «Нафтусю». Вживати рідину можна лише для профілактики та лікування. Трохи вище водоспаду розташована галявина, на якій можна перепочити, розважитися. Часом тут розбивають наметові містечка. Навпроти галявини є вказівник до Журавлиного озера (Мертвого озера). Вода в ньому дуже холодна й перенасичена сірководнем. Саме тому в озері не водиться жодна живність. За бажання можна піднятися на гору Ключ. Вона знаменита своїми унікальними брилами, печерами та скелями.

Як дістатись: Добиратися до водоспаду можна маршрутним таксі, залізничним транспортом, автомобілем. Маршрутками слід доїхати до зупинки в селі Дубина. Навпроти побачите вказівник до водоспаду. Електропоїздом можна дістатися до Сколе. Далі доведеться пройти кілька кілометрів пішки. Рухаючись на авто, зверніть із траси Київ-Чоп навпроти зупинки в селі Дубина, потім прямуйте через залізничний переїзд до контрольно-пропускного пункту «Сколівські бескиди».

Де зупинитись: Уздовж дороги до водоспаду розташовано кілька баз відпочинку. Ну і, звичайно ж, це місце ідеально підійде для ночівля у наметах.

За матеріалами www.skole.com.ua, uk.wikipedia.org, zymaghory.com.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!