Куди скаржитись львів'янам, якщо останній автобус, тролейбус чи трамвай не приїхав

14947 2
Наразі водіїв автобусів, які порушують графік руху, не штрафують. Натомість водіїв трамваїв та тролейбусів за недотримання графіку з їхньої провини позбавляють премій.
фото: 032.ua

фото: 032.ua

Учора, 2 жовтня, Tvoemisto.tv опублікувало офіційно затверджений графік руху останніх маршруток, автобусів, тролейбусів та трамваїв у Львові, який надали у відповідь на інформаційний запит видання. Після цього у Facebook львів'яни почали писати про те, що водії часто не дотримуються вказаних графіків, або автобуси припиняють курсувати ще за декілька годин до закінчення робочого дня.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv в. о. керівника управління транспорту Олег Партика, наразі водіїв, які порушують графік руху, не штрафують, але перевіряють. Штрафи за порушення графіку передбачені у новому договорі з перевізниками, який укладатимуть після оприлюднення результатів конкурсу на автобусні перевезення у Львові. Розмір штрафу становитиме від 1700 до 3400 грн, залежно від порушення. Крім того, за словами Олега Партики, після проведення конкурсу графік руху автобусів має змінитися. Зазначимо, що через відсутність документів із Укртрансбезпеки та фіскальної служби, відриття других конвертів із лотами, на які претендують перевізники, відклали на невизначений термін.

Читайте також: Куди львів'янам скаржитися на неякісний громадський транспорт

Натомість речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що водіїв тролейбусів та трамваїв за недотримання графіків, що трапились через їхні недопрацювання, можуть позбавляти премій. Додамо, що у квітні під час презентації стратегії розвитку підприємства керівник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза зазначав, що у майбутньому зарплатня водія має залежати від виконання ним графіку. 

Якщо недотримання графіків руху автобусного транспорту можна пояснити заторами, аваріями, поломками або недобросовісністю водія, то з трамваями складніше. Більшість трамвайних колій не мають відокремлених смуг для руху, тож проїзду трамвая можуть перешкоджати ще й аварії на коліях або запарковані авто.

Поскаржитись на водіїв, які не виконують графіків руху, можна на Гарячу лінію міста за номером 1580 або у Facebook, у відділ інформації та зв'язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» ((067) 230-90-61) та в управління транспорту ЛМР (032-261-55-66).

Читайте також: Куди львів'янам скаржитися на погану роботу електротранспорту

Додамо, що стежити за місцем розташування необхідного транспорту можна з допомогою додатків та зокрема на сайті eway. За словами Олега Партики, GPS-навігатори встановлені у всьому громадському транспорті Львова, однак із технічних причин не всі працюють. Тож у додатках на карті відображається менше транспорту, ніж реально є на маршруті.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
31 Жовтня, 2018 21:20
Роман Шановна Львівська обласна державна адміністрація.
Маршрутки не зупиняються в с. Зимна вода на зупинці(БРСМ нафта, з іншої сторони від заправки), вже неодноразово сам зупиняв днями раніше, а тепер не хочуть ставати,записав номер останньої маршрутки, яка промчалась повз мене і не стала с. Зимна вода на зупинці(БРСМ нафта, з іншої сторони від заправки). Ось номери маршруткок: 140 ---> ВС3238АА (точний час 17:05, 31.10.2018 р.), 183 ---> ВС2313СХ (точний час 17:16, 31.10.2018 р.), 140 ---> ВС3236АА (точний час 17:20, 31.10.2018 р.). Три маршрутки проїхало і жодна не зупинилась. Прочекав 55 хвилин, знервувався. От якщо б вас заставили прочекати в темну пору доби 55 хвилин, чи зраділи б Ви такому факту. Прошу Вас посприяти зупинці на вимогу в місці під знаком ЗУПИНКА, не дарма там стоїть знак зупинка, має ж бути відповідальність перевізників за такі дії.!!! Дуже Вас прошу передати звернення до водіїв та їм розяснити як виконувати зупинку на вимогу біля знаку Зупинка. Щиро вдячний, постійний пасажир маршруток 140 та 183.
4 Жовтня, 2018 09:57
Ванда А куди скаржитись львів'янам,в котрих балкон відпадає великими кавалками разом із арматурою,а Гаряча лінія міста не реагує і покриває бездіяльність ЛКП Янів-405 і Шевченківської адміністрації.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!