Куди українцям не рекомендують їхати на травневі свята. Перелік країн

3338 0
Днями українське МЗС у черговий раз застеріг мандрівників: цього разу їм рекомендують утриматися від поїздок до Іраку, де загострилися бойові дії. Пропонуємо дізнатися, куди українцям не радять їхати на травневі свята.
фото: notey.com

фото: notey.com

Улюблені туристичні напрямки українців – Туреччина і Єгипет, найбільше постраждали від терактів. У Туреччині курортний сезон застопорився влітку 2015-го – через низку терактів, що прокотилися по всій країні. Відповідно, поменшало і туристів – адже ризикувати життями заради економії готові не всі. Та й МЗС запропонував українцям бути обережними в цій країні: «За можливості уникайте відвідування місць масового скупчення людей (культових споруд, відомих історичних пам’яток, великих ТРК і таке інше). Будьте обережні, перебуваючи поруч з адмінбудинками, та обмежте користування місцевим громадським транспортом», – радять українцям в МЗС.

Схожа ситуація склалася і з курортами Єгипту, де бойовики ІД зробили кілька озброєних нападів на готелі (останній – в січні 2016- го). У підсумку наш МЗС застерігає українських туристів від поїздок на північ і центральну частину Синайського півострова, а також в пустельні райони на захід від долини річки Ніл. Також пильними туристів закликають бути при відвідуванні Каїра, узбережжя Червоного моря (курорти Хургади, Макаді і Сома) і південній частині Синайського півострова (курорти Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

Читайте також: Зі Львова до Стамбула та на острів Крит: у львівському аепорту нові рейси

Після теракту в червні 2015 го впав пасажиропотік в жаркий Туніс. Та й європейський туризм став відчувати брак туристів: після терактів в Парижі і Брюсселі українські, і не тільки, мандрівники вибирають більш безпечні країни.

Джерело: finance.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!