Культовій пісні «Вона» Костя Москальця 28 років. Відео

11374 0
Пісня була написана поетом Костем Москальцем 25 серпня 1989 року у Львові.
зображення: 24 канал

зображення: 24 канал

У момент написання автор виступав у львівському театрі «Не журись!» як автор-виконавець власних пісень. За словами Москальця, «Вона» — більше символічний, ніж реальний образ. Однак на написання його надихнула Аліна Бжезінська-Лазоркіна, яка на той момент часу вчилася в музичній школі ім. Соломії Крушельницької, пізніше закінчила львівську консерваторію за класом арфи, а зараз проживає в Шотландії, де працює арфісткою.

1995 року пісня увійшла до другого альбому гурту «Плач Єремії» «Най буде все як є…», з вокалістом якого, Тарасом Чубаєм, Москалець приятелює з 1987 року.

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності Президент відзначив державними нагородами більше 250 громадян, у тому числі – 18 львів’ян. Зокрема, Тарас Чубай став народним артистом України.

Один з найперших авторських записів пісні «Вона» (1989 рік). Знімав Тарас Чубай.

Перше виконання легендарного супер-хіта «Завтра прийде до кімнати...» («ВОНА») Костиком Москальцем на бенефісі Віктора Неборака (Львів, 4 квітня 1990 р.).

З концерту в Івано-Франківську. (live 21.05.1997)

Тарас Чубай, «Плач Єремії»


Концерт рок-гурту «Плач Єремії» у Львові. 25 років. 19 січня 2015

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!