Культуролог Тарас Возняк стане директором Львівської галереї мистецтв

2767 0
Новим директором Львівської галереї мистецтв стане культуролог та політолог, засновник і редактор журналу «Ї» Тарас Возняк.
фото: cyberspaceandtime.com

фото: cyberspaceandtime.com

Конкурсна комісія Міністерства культури рекомендувала призначити директором Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тараса Возняка, – інформує Zaxid.net.

На посаду директора музею претендували три кандидати:
- Лариса Разінкова (Возницька), мистецтвознавець, доцент Львівської національної академії мистецтв, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького з 2012 року;
- Тарас Возняк, культуролог, політолог, засновник і редактор журналу «Ї»;
- Ігор Хомин, головний зберігач фондів Львівської галереї мистецтв.

Читайте також: Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

Конкурс з обрання директора Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького був першим конкурсом, який проводить Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру». Законом передбачено, що керівників культурних закладів обиратимуть конкурсною процедурою, яка буде відкритою та прозорою, а також передбачено укладення контрактів на 5 років. Одна особа може займати посаду керівника не більше ніж два терміни.

Напередодні проведення конкурсу, 6 вересня, представники галереї мистецтв провели прес-конференцію, де повідомили, що хотіли б бачити на посаді директора Ларису Разінкову (Возницьку), натомість інші кандидати викликають у них занепокоєння. 

Читайте також: Люди Твого Міста: Влодко Кауфман про місця спокою у Львові

Львівська національна галерея мистецтв – це найбільший художній музей в Україні, в якому зібрані унікальні твори живопису, скульптури, графіки та деворативно-ужиткового мистецтва країн Західної та Східної Европи від середньовіччя до сучасності, загальна кількість його експонатів становить понад 62 тисячі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!