Київ

Київрада створила КП «Муніципальний адміністратор з управління побутовими відходами»

644 0
Створення такого КП є вимогою Закону України “Про управління відходами”

В Києві з’явилось нове КП «Муніципальний адміністратор з управління побутовими відходами». Відповідне рішення підтримали депутати Київради під час сьогоднішнього засідання 

Як зазначено в Статуті нового підприємства, який було затверджено разом з проєктом рішення, вказане КП буде займатися укладання договорів із суб’єктами господарювання на виконання окремих операцій з управління побутовими відходами та зі споживачами про надання послуги з такого управління.

Також воно має створити єдину інформаційну базу споживачів для здійснення нарахувань за надану послугу з управління побутовими відходами, обліку стану оплати та заборгованості, проводити позовну роботу з боржниками та інформаційні заходи щодо дотримання споживачами вимог нормативних документів у цій сфері. Передбачається, що статутний капітал даного КП складе 750 тис. гривень, які будуть виділені з міського бюджету, а підпорядковуватися воно буде Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Як вказано у пояснювальній записці до прийнятого проєкту рішення, створення такого КП є вимогою Закону України “Про управління відходами”, який набув чинності у 2023 році. Згідно з ним, зокрема, місцеві ради населених пунктів з населенням понад 500 тис. осіб мають визначати адміністраторами послуг з управління побутовими відходами конкретні комунальні підприємства, які не можуть займатися ніякою іншою діяльністю.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!