Ким був Володимир Квурт: 5 фактів про нового мера Винник

12491 1
Сьогодні у місті Винники відбудеться урочиста сесія 7-го скликання Винниківської міської ради м. Львова Львівської області на яку запрошений її новобораний голова Володимир Квурт. Tvoemisto.tv зібрало 5 фактів про нового очільника Винників – Володимира Квурта.
фото: facebook-сторінка Volodymyr Kvurt, vynnyky-rada.gov.ua,nezhatin

фото: facebook-сторінка Volodymyr Kvurt, vynnyky-rada.gov.ua,nezhatin

1. Освіта

Володимиру Квурту 48 років, у нього три вищі освіти, зокрема у 1989 році він з відзнакою закінчив Національний університет «Львівська Політехніка» (спеціальність «автоматика і телемеханіка»), у 2002 р. – Академію Державного Управління, де отримав звання магістра державного управління, а у 2011 р. –Львівський національний університет імені Івана Франка («правознавство»).

2. Досвід роботи

Новий міський голова працював на Львівській тютюновій фабриці. Так, з 2000 по 2003 рік він був головою її акціонерів, а з 2003 по 2006 – генеральним директором Львівської тютюнової фабрики. Вже з 2006 року Володимир Квурт  обійняв посаду секретаря Львівської міської ради, де пропрацював до 2010 року. До міських виборів 2015 року займався громадською діяльністю. Раніше - з 1992 по 1997 рік працював на посаді заступника директора Фонду соціальної адаптації молодої України, а також був інженером-технологом Львівського виробничого об’єднання «Мікроприлад».

3. Вибори 2015

Володимир Квурт переміг на виборах мера Винник з відривом у 40 голосів від Богдана Шустера. Балатувався як кандидат  від Блоку Петра Порошенка. В 2006 року, обираючись до Львівської міської ради, йшов від фракції ГП «ПОРА».

4. Корупційні схеми

У червні 2008 року  газета «Ратуша» і «Львівська газета» написали про те, що Шевченківський районний суд м. Львова прийняв рішення про визнання дій секретаря ЛМР Володимира Квурта корупційними. Протокол про корупцію склали працівники управління СБУ у Львівській області. Суть порушення – під час перебування за кордоном не у службових справах Володимир Квурт отримував офіційну зарплату за основним місцем роботи. Загальна сума незаконних виплат становила 4000 гривень.  Сам депутат вважав дану справу політичним замовленням, із ним солідаризувалися й інші чиновники, а саме: голови фракцій «ПОРА» Петро Адамик, ВО «Свобода» Василь Павлюк та УНП Юрій Кужелюк. Проте, постановою суду Квурта було визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченим пунктом «а», ч. 2. Закону України «Про боротьбу з корупцією» та оштрафовано на 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 850 грн.

5. Найвпливовіший депутат

Володимира Квурта було визнано найвпливовішим депутатом Львівської міської ради у 2008 році. До експертної групи з оцінки роботи депутатів ввійшло 18 журналістів та 21 депутат Львівської міської ради, при цьому серед експертів були депутати, котрі потрапили у рейтинг лідерів. Лідерські якості чиновників оцінювали за характеристиками «активність» та «впливовість». А вже в 2010 році, за рейтингом глянцевого журналу «RIA – Львів» «50 найбільш впливових людей Львова» Квурт зайняв 28 позицію.

За матеріалами: Щоденний Львів zik.ua Вголос lvivrada.gov.ua Facebook-сторінка Василь Хомин dyvys.info

Опублікувала Мар'яна Федина

 

 

 

 


Читайте також:
26 Червня, 2019 17:54
СС Квурт В.Л. плює на Конституцію України - не виконує рішень судів, в т.ч. ЄСПЛ – мстить заступниці голови міста Винники Донець Галині … є шанс йому з подільниками піти з торбами ... чиновники Винниківської міської ради роками не виконували судових рішень національних судів та ЄСПЛ ... покидьків заставили в черговий раз ... шо то буде ... справа № 813/719/16 [***]://[***]/Review/81533819
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!