Leo Express запустить прямий потяг із Праги до Медики

4729 2
На сайті Leo Express придбати квитки за цим маршрутом поки що не можна.
Фото: Октобус Журнал

Фото: Октобус Журнал

Чеський автобусний і залізничний перевізник Leo Express отримав дозвіл польської адміністрації залізничного транспорту на маршрут Прага – Медика. Про це повідомляє сайт Rynek Kolejowy.

Читайте також: Лоукостер Flixbus запускає рейс із Медики до Роттердама. Вартість квитків

Перевізник має право виконувати чотири рейси щоденно із Праги до Медики і стільки ж у зворотному напрямку. Дозвіл починає діяти з 11 грудня цього року до 10 грудня 2024 року. Поїзди курсуватимуть через станції Катовіце, Краків, Тарнув, Дембіца, Ряшів, Пшеворськ, Перемишль і Медика.

У січні Leo Express повідомив про намір запустити поїзд з Праги до Медики. Причиною його запуску тоді назвали значний інтерес до транспорту з України на захід та доповнення транспорту на маршруті Прага – Львів. Паспортний контроль пропонують проводити за прикладом інтерсіті «Київ – Перемишль», тобто безпосередньо у вагонах.

Коли саме поїзди почнуть курсувати не зазначається, водночас на сайті Leo Express придбати квитки за цим маршрутом поки що не можна. За попереднім розкладом, поїзди вирушатимуть із Праги о 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 і прибуватимуть до Кракова через 6 годин 40 хвилин, а до Перемишля – ще за 2 години 41 хвилину. До кордону в Мостиськах потяг прибуватиме ще за 34 хвилини. Загалом, час у дорозі з Праги до Мостиськ становитиме 9 годин 45 хвилин. Дорогою поїзд зупинятиметься на станціях Бохня, Тарнув, Дембіца, Жешув, Пшеворськ, Перемишль і Медика. Назад із Мостиськ потяги вирушатимуть о 23:16, 01:38, 6:38 і 09:38.

Читайте також: Як зі Львова доїхати потягом за кордон — усі можливі напрямки. Розклад руху, вартість

Додамо, що наступного року приватний чеський залізничний та автобусний перевізник RegioJet планує запустити прямий нічний поїзд із Праги до Мостиськ.


Читайте також:
16 Грудня, 2019 22:06
Віктор Вже 16.12.2019 а поїзда нема(
16 Грудня, 2019 22:06
Віктор Вже 16.12.2019 а поїзда нема(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!