Лікування хворих на Covid-19 – безкоштовне, – МОЗ

3827 0
Опорні лікарні закінчують укладання договорів на фінансування із НСЗУ.

Держава у повному обсязі забезпечує лікування хворих на Covid-19, про це під час щоденного брифінгу МОЗ сказав міністр Максим Степанов.

Читайте також: В Україні за добу Covid-19 виявили у ще 433 пацієнтів

Він нагадав, що Національна служба здоров'я України розробила чотири пкети для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, за якими зараз укладає договори із медзакладами. Ідеться про надання стаціонарної допомоги в опорних лікарнях, екстренну медичну допомогу хворим на Covid-19, роботу мобільних бригад. Також окремо НСЗУ профінансує лікування хворих на Covid-19 у березні в лікарнях, що не увійшли до переліку опорних.

«У ці пакети входить вся вартість лікування згідно з переліком лікарських засобів, що затверджений на державному рівні і зарплата медиків, які працюють з хворими на коронавірус в обсязі 300% окладу», – говорить Максим Степанов.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

За його словами, протягом тижня всі договори між НСЗУ та медзакладами мають бути укладені і кошти підуть в регіони.

Нагадаємо, на Львівщині визначено 10 лікарень, які приймають хворих на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!