Ліцензійні електронні книги українською. Де придбати?

13907 0
Нині український інтернет-простір по вінця заповнений безкоштовним піратським чтивом: різними мовами й на будь-який смак. Дехто вважає, що шукати платні електронні книги в Інтернеті – як мінімум, дивно. Інші відстоюють позицію, що так ми обкрадаємо видавців й нівелюємо їхню працю. Для усіх, хто любить українську книжку, хоче підтримувати нашого виробника та готовий за це платити зі своєї кишені, Tvoemisto.tv підготувало перелік сайтів із ліцензійними електронними книжками.

Електронні книги, які можна скачати придбати, в Україні існують. Знайти ресурси, які б пропонували ліцензійний контент українською мовою, не так вже й легко. Однак ми наведемо вам доказ того, що нашу книжку таки можливо скачати з Інтернету не за безцінь, а за гроші.

1.  Obreey Store

Сьогодні це найбільша онлайн-крамниця контенту в Україні. Платформа створена й експлуатується командою багатонаціональної корпорації PocketBook International S.A., що має українське коріння та є одним із провідних світових виробників електронних пристроїв для читання, освіти й розваг. На Obreey Store продають електронні книги, аудіокниги, періодику, електронні словники та програмне забезпечення.

2. Google Play Books

Платформа працює в Україні з вересня 2014 року. Книги поділені за жанрами та розділами й доступні через веб-сервіс, Android та iOS-додатки. Зручністю Google Play Books є те, що відкриті сторінки, збережені закладки й нотатки синхронізуються між усіма пристроями, на яких ви використовуєте цей сервіс.

3. Клуб сімейного дозвілля

На сайті Клубу електронні книжки представлені в різних форматах: TXT, RTF, FB2, ePUB, PDF. Є функція передперегляду, яка допомагає детальніше ознайомитися з книжкою. Тут можна придбати як паперову, так й електронну версію. Різниця у вартості: орієнтовно 20 гривень. До прикладу, електронна книга Сергія Жадана «Месопотамія» вартує 22.20 грн. Доступна на сайті паперова версія коштує 39.90 грн.

 

Оксана Зьобро, керівник відділу маркетингу та зв’язків

із громадськістю «Видавництва Старого Лева»:

Скачувати піратську версію книги – це не вимога часу, а банальна крадіжка. Варто пам’ятати, що задля виходу у світ звичайної книги доводиться залучати багато ресурсів. Це і праця ілюстраторів, і перекладачів, і верстувальників. Видавництво – це, перш за все, відповідальність. Якщо на мить уявити, що всі видавництва зникли, а лишилися лише піратські версії книжок, то ці книги ставатимуть щораз менш якісними. Зараз ми знаходимось десь на межі.

Треба мати на увазі, що за будь-яку працю люди повинні отримувати гроші. Коли зникне фінансування професіоналів, тоді й зникнуть хороші й професійно зроблені українські книги. Звісно, паралельно ми можемо розвивати ринок ліцензійної електронної книги. Однак це має бути справді достойний продукт, як у країнах Заходу. Не нашвидкуруч відсканована й завантажена в Інтернет, а якісна й гарно оформлена книга, у яку людина вкладала свою працю.

 

Андрій Долгов, заступник директора

видавництва «А-БА-БА-БА-ЛА-МА-ГА»:

У нашого видавництва проблем із розповсюдженнями піратських версій книжок нема. Маємо хороший захист. Наша інтерактивна дитяча книжка для iPad «Снігова королева» точно не «гуляє» Інтернетом. Її можна лише придбати.

Колись має відбутися зміна у свідомості. Ми доростемо до того, що будемо хотіти платити за книжку й матимемо можливість це робити. На мою думку, лишилося недовго. Проте, своє треба завжди захищати, залучаючи до цього спеціалістів. А на правопорушників має чекати покарання.

Прийде час, коли крадене вже стане просто нікому непотрібним. А тому й не буде людей, які б наживалися на цьому.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!