Львівська міська рада інвестувала 20 млн гривень в індустріальний парк у Рясному

8367 0
Керуюча компанія City Park Lviv вже розпочала підготовчі роботи для будівництва парку.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Львівська міська рада інвестувала в індустріальний парк у Рясне-2 20 млн гривень в інженерні мережі, а також в організаційні та підготовчі роботи по парку. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. начальника управління інвестицій та проектів Роман Старецький.

Загалом, згідно з бізнес-планом, в індустріальний парк у Рясному-2 інвестують приблизно 50 мільйонів доларів.

Читайте також: Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості

«Менеджером індустріального парку та керуючою компанією є City Park Lviv. Вона займається його розвитком. Був етап, коли обставини не давали почати роботу над парком, але зараз керуюча компанія працює в напрямку підготовчих робіт по земельній частині, а також над залученням учасників індустріального парку», – каже Роман Старецький.

Додамо, що генпрокуратура та поліція порушили кримінальну справу за фактом виділення землі під індустріальний парк у Львові. Львівській міській раді інкримінували суттєве зниження ціни на землю під індустріальний парк. Втім, під час сесії Львівської міської ради 20 грудня, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про відновлення робіт щодо індустріального парку.

Читайте також: Львів може залишитися без першого в Україні індустріального парку

«Були обставини, які лежали в площині судових спорів, але вони рухаються вперед до позитивного рішення для міської ради і індустріального парку загалом. Важко говорити про 2019-й рік, але є 25 га землі, які стануть майданчиком для розвитку промисловості в місті, а також інтерес серед іноземних компаній, проте точно про щось казати ще зарано», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Старецький.  

Нагадаємо, Львівська міська рада продала понад 20 га землі під проект індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році. Однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва індустріального парку.

Андрій Костюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!