Львів очолив рейтинг українських міст за прозорістю інвестиційної галузі

2450 0
Разом з ним першість розділила Вінниця.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Львів набрав 18 балів за оцінкою інвестиційної прозорості міст України та очолив відповідний рейтинг. Такий же бал отримала Вінниця. Про це свідчать дані проміжної аналітики, що оприлюднені на ресурсі transparentcities.in.ua.

На третьому місці в рейтингу – Біла Церква на Київщині, що має 16,75 балів. Лідером за приростом балів став Хмельницький, та через невисокі показники в минулорічному рейтингу йому не вдалось потрапити в топ.

Читайте також: Львів очолив британський рейтинг туристичних напрямків, що найшвидше розвиваються

Нагадаємо, торік Львів був четвертим зі ста у рейтингу найбільш привабливих для інвесторів міст України із результатом у 10,75 балів.

Методологія для оцінювання прозорості інвестиційного сектору міст та перший такий рейтинг з’явились у 2018 році. Серед оцінюваних показників, зокрема, перевіряли наявність антикорупційних програм, інформацію щодо проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інвестиційного паспорту міста тощо.

Читайте також: Львів потрапив до світового рейтингу стартап-міст

Цьогоріч до рейтингу готові долучитись ще три міські ради, яких не було в переліку торік: Криворізька, Покровська та Прилуцька.

Наразі проміжний рейтинг складений на основі даних, отриманих від 32 міст. Ті ж, що на запити Трансперенсі Інтернешнл Україна не відповіли, не оцінювали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!