Львів планують озеленити за допомогою ЄБРР

3369 0
Програма спрямована на те, аби вирішити найактуальніші екологічні проблеми міста та зробити його комфортнішим для проживання.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

Львів першим з українських міст отримає План заходів зеленого міста. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Програма спрямована на те, аби вирішити найактуальніші екологічні проблеми міста та зробити його комфортнішим для проживання.

«Програма зародилася недавно. Перший такий план прийняли в 2017-му році стосовно Тбілісі. Європейський банк реконструкції та розвитку планує виконувати глобальну соціальну функцію і хоче зробити планету та окремі міста більш привабливими для проживання. Банк спрямує щонайменше 40% своїх інвестицій на зелені технології», – розповідає в коментарі Tvoemisto.tv керівник КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарєв.

Читайте також: Як у Львові майже зірвали слухання щодо сміттєпереробного заводу

План заходів зеленого міста розроблятимуть за рахунок уряду Чехії. Місто за це не платить. Серед ключових моментів програми: питання води, транспорту, енергоефективності, поводження з ТПВ та проблеми житлового господарства. 

За словами Олександра Кобзарєва, наразі експерти вже перебувають у Львові і мають заплановані більше 10 зустрічей стосовно Плану. До роботи також залучать міську владу та громадські організації Львова. Цей План розроблятимуть із урахуванням Концепції інтегрованого розвитку Львова.

Нагадаємо, раніше Львівська міська рада разом з німецькими партнерами домовилась про озеленення мікрорайону Рясне.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!