У Львові підписали інвестиційний договір про реконструкцію трамвайного депо під креативний простір

7136 0
ТОВ «Лем Стейшн» планує створити креативний простір у трамвайному депо на Сахарова.
Візуалізація зі сторінки Романа Старецького / Facebook

Візуалізація зі сторінки Романа Старецького / Facebook

ЛКП «Львівелектротранс» підписало угоду з ТзОВ «Лем Стейшн» про створення креативного простору на території трамвайного депо на Сахарова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в. о. керівника управління інвестицій та проектів ЛМР Роман Старецький.

Читайте також: У трамвайному депо на Сахарова відкриють музей «Науки і техніки

«Інноваційно-креативний простір постане на базі трамвайного депо на вул. Вітовського-Сахарова та передбачає зони для стартапів, ІТ, громадських подій воркшопів, винахідництва, центрів для навчання, парковий та студентський простір, лабораторії для наукових розробок, новий громадський простір тощо», — написав Роман Старецький.

Додамо, що 20 вересня депутати погодили інвестиційний договір із ТзОВ «Лем Стейшн». Вартість об’єктів, які підлягають передачі за інвестиційним конкурсом, становить 40 млн гривень. Інвестор планує вкласти на початковому етапі не менше, ніж 30 млн гривень і орендна плата виключно за приміщення буде становити за 50 років близько 100 млн гривень. Також інвестор буде сплачувати орендну плату за користування земельною ділянкою. 

Читайте також: Швидкість, вібрація, вода. Що не так із вулицею Вітовського і як це пропонують змінити

Нагадаємо, що на початку 2016 року міська рада Львова передала приміщення колишнього трамвайного депо на перехресті Сахарова-Вітовського під об’єкти інвестування. Спершу у цьому районі планували облаштувати креативний квартал. Однак наприкінці 2016 року змінили концепцію на креативний хаб «Lem Station».

Переможця інвестиційного конкурсу визначили ще у вересні торік. Ним стало ТОВ «Лем Стейшн», засновниками якого є низка львівських підприємців, рестораторів та представників ІТ-галузі.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!