Львів планує купити вживані трамваї по мільйону гривень за вагон

7061 2
У планах підприємства закупівля 50 трамваїв у країнах Європи.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» сподівається у першому кварталі цього року підписати угоди щодо купівлі вживаних трамваїв у Європі, розповів у коментарі Tvoemisto.tv речник «Львівелектротрансу» Іван Бондар.

«Маємо цього року придбати 50 трамваїв, контракти може будуть і в першому кварталі, а поставки розпочнуть з другої половини року. Щойно підпишемо перші контракти, то оголосимо подробиці», – сказав Іван Бондар.

Підприємство уже визначило, де купуватиме вагони. Вартість одного вагона становитиме приблизно 1 мільйон гривень.  Вартість нового трамвая «Електрон» становить 30 млн грн.

Читайте також: Щоб трамваї не возили повітря. Як визначають доцільність транспортних проектів у Львові. Візуалізація

За словами Івана Бондаря, трамваї, які планують купити, оснащені електронною системою управління, відтак вони будуть стійкішими до неритмічного руху в центральній частині міста. Він також підкреслив, що всі вагони будуть після капітального ремонту і служитимуть львів’янам ще щонайменше 8-10 років.

 Нагадаємо, раніше міський голова Львова заявив, що місто купуватиме вживані трамваї у Німеччини задля економії коштів. Цього року місто планує також купити 100 великогабаритних автобусів, 50 трамваїв і близько 40 тролейбусів.

У 2007-2008 роках Львів купив 21 вживаний трамвай в німецькому Ерфурті. По 500 тисяч грн за штуку. У 2009 році прокуратура  порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Тарас Базюк


Читайте також:
13 Січня, 2018 19:02
Володимир Така сама ситуація і з вживаними авто! Але це якісь ДВОЯКІ СТАНДАРТИ! Вживані авто не можна ввозити, бо переживають за вітчизняного виробника, якого НЕМАЄ, є заводи, які збирають машини з привозних деталей і є депутати, які є власниками цих заводів, які ці закони прийняли. І є вітчизняний виробник трамваїв "Електрон", можливо і там засів депутат власник, який накручує ціну і наживається, але люди мають роботу і сплачуються податки! А трамваї на бляхах треба кожні 5 днів згідно закону вивозити за кордон!!!!! Або заплатити мито, як за нові, щоб цей трАмвай з оплаченим митом коштував як новий в Німеччині!!!
11 Січня, 2018 13:14
Василь [***]://archive.is/qF8jl Представники концерну "Електрон" наголосили, що цей трамвай був виготовлений на замовлення Львівської міськради. Його вартість - близько 13 млн грн, місткість - 250 пасажирів.
[***]://archive.is/5JXd2 Місто купить трамвай у цієї організації за 11 млн. 910 тис. гривень. Гарантія на кузов нового трамваю з низьким рівнем підлоги складає 18 років. Договір про закупівлю буде укладено не пізніше, ніж через 30 днів після оголошення результатів торгів.
чомусь ціна на нові трамваї виросла в 2 рази
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!