Львів потребує сотню апаратів штучної вентиляції легень

2575 0
На закупівлю апаратів наразі виділять 40 мільйонів гривень
Фото: Біомед

Фото: Біомед

Через нестійку епідемічну ситуацію та загрозу поширення коронавірусної інфекції, у Львові виділять 50 мільйонів гривень на закупівлю апаратів для штучної вентиляції легень та засоби захисту. Таке рішення ухвалив сьогодні, 13 березня, виконавчий комітет Львова.

Читайте також: Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

Як зазначив міський голова Андрій Садовий, у Львові є потреба у сотні апаратів ШВЛ, їх планують закуповувати за спрощеними процедурами. Наразі на 40 млн грн поповнять статутний фонд лікарні швидкої медичної допомоги, що має придбати апарати штучної вентиляції легень та монітори пацієнта.

5 млн грн скерують на засоби індивідуального захисту, антисептиків для лікарень, 500 тис грн – для працівників ЦНАПів.

Також 4 млн грн виділять для ізоляційного діагностичного корпусу дитячої лікарні на Орлика, щоби відкрити відділення невідкладної допомоги.

Читайте також: Експрес-тести на визначення коронавірусу привезуть до Львова наприкінці тижня

Раніше в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько повідомив, що на Львівщині є резерв на 80 апаратів для штучної вентиляції легень, але є потреба у закупівлі ще 50-ти таких апаратів. За умови, якщо хворих буде багато, що потребуватимуть такого виду лікування, апарати перерозподілятимуть по медзакладах.

Додамо, що сьогодні міська комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення рекомендувати продуктовим магазинам та аптекам переглянути режим роботи та перейти на цілодобовий та скасувала всі розважальні заходи.

Наразі в Україні зареєстрували трьох хворих на коронавірус – у Чернівецькій та Житомирській областях.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!