Львів потрапив у ТОП-5 найкомфортніших міст України

4975 0
Соціологічне дослідження, яке проводила група «Рейтинг», показало лідерів серед українських міст за комфортністю, якістю життя та роботою місцевого керівництва. Переможцями стали Вінниця, Харків, Тернопіль і Львів.
фото: news.uklon.com.ua, ternopilinfo.com, www.vmr.gov.ua, uk.wikipedia.org

фото: news.uklon.com.ua, ternopilinfo.com, www.vmr.gov.ua, uk.wikipedia.org

Соціологічна група «Рейтинг» спільно з International Republican Institute провела муніципальне дослідження, як жителі українських міст оцінюють якість послуг, роботу місцевої влади та інші показники, що визначають якість життя.

Опитування проводилося з 2 по 20 березня у всіх обласних центрах України, крім Донецька та Луганська. У кожному місті експерти опитали по 800 респондентів у віці старше 18 років. Статистична похибка дослідження становить не більше 3,5%. Дослідження проводилося вперше. Лідерами за опитуваннями серед населення стали Вінниця та Харків

Якщо Вінниця вже кілька років є муніципальною «зіркою» і прикладом для наслідування, то Харків, принаймні в столиці, не сприймався як успішне і комфортне місто. Харків’яни вважають інакше: за їхніми оцінками, перша столиця УРСР нарівні з Вінницею – беззаперечні лідери рейтингу українських міст. Вінниця входить в трійку лідерів по 13 показникам з 18 критеріїв, Харків лідирує в 14 номінаціях.

Третє місце в рейтингу міст за рівнем комфорту розділили Тернопіль та Львів. Засновник соціологічної групи «Рейтинг» Ігор Тищенко називає прорив Тернополя несподіваним, пояснюючи це тим, що тернопільчани виявилися одними з найбільш терпимих жителів, незважаючи на найнижчий рівень доходів по Україні – 2739 гривень, що на 31% менше, ніж середньоукраїнська зарплата.

Львівський феномен, на думку соціолога, обумовлений сприйняттям його як культурного та історичного міста, а також лояльністю жителів до мера міста Андрія Садового.

Окрім того, Львів потрапив до п'ятірки лідерів за такими характеристиками: якість тротуарів, прибирання сміття, вуличне освітлення, дороги, вищі навчальні заклади, школи, зелені зони, прибудинкові території. За якістю водозабезпечення Львів опинився на першому місті в рейтингу.

Джерело: Inspired


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!