«Львів у блакитному»: програма заходів на підтримку людей з аутизмом

3870 0
2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму. Із цього приводу Львів вже третій рік поспіль проводить тематичні заходи. Пропонуємо перелік подій, присвячених висвітленню проблем людей з аутизмом, які стартують у нашому місті вже від завтра.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

«Ми постараємося зрозуміти, як живе людина, для якої будь-яка мова – іноземна; як відчуває світ людина, яка чує і бачить, але зображення і звук не відповідають дійсності; як сприймає довкілля людина, для якої деталі не можуть скластися в одну картинку. Ми разом з вами постараємося краще зрозуміти світ людей А.», – інформують організатори тематичних заходів у Львові представники ГО «Фонд Блакитний Птах».

Програма заходів, присвячених Всесвітньому дню розповсюдження інформації про проблеми аутизму:

1 квітня, п’ятниця

День відкритих дверей у дитячому садочку №165, вул. Пулюя 27. У цьому загальноосвітньому садочку є група для дітей з розладами – спектру аутизму.

2 квітня, субота, о 11:30 годині

Організована хода від НРЦ «Довіра» (вул. Короленка, 1) зупиняється біля входу до львівської Ратуші.

2 квітня, субота, о 12:00 годині

Флешмоб «Блакитна парасолька»: учасники вишикуються у формі парасольки. Організатори акції запрошують усіх приєднатись та підтримати дітей і дорослих, які живуть з такою особливістю, як аутизм: «Все просто, вдягніть будь-яку деталь одягу синього або блакитного кольору, а ще краще, візьміть блакитну парасольку – цього року вона є символом благодійної акції».

2 квітня, субота, о 12:10 годині

Міні-сценка «Людина дощу».

2 квітня, субота, о 12:20 годині

Виступ дитячої студії балету «Життя» - «Смайлики».

2 квітня, субота, о 13:30 годині

Відкрита лекція лікаря, психотерапевта Центру денного перебування «Справи Кольпінга в Україні» для осіб з аутизмом Лілії Дробіт «Про аутизм: міфи і реальність». Захід відбудеться в ЛНУ ім. І.Франка, що на вулиці Університетській 1, в аудиторії № 220 головного корпусу. Вхід вільний.

3 квітня, неділя, о 14:00 годині

Матч між клубами американського футболу «Львівські Леви» (м. Львів) та «Джокери» (м. Київ) на стадіоні «Прогрес», вул. Януша, 1. Матч присвячено підтримці Всесвітнього дня інформування про аутизм.

4 квітня, понеділок, о 13:20 годині

Відкрита лекція «Світ людей А» в рамках акції «Львів у блакитному». Захід пройде в УКУ на вулиці Свєнціцького 17, а аудиторії № 220. Вхід вільний. Доповідачі: практичний психолог НРЦ «Довіра» – Дерень Олена Михайлівна; логопед-дефектолог для дітей з ТПМ (важкими порушеннями мови), мати дитини з аутизмом – Сидоренко Олена Олександрівна.

Історію про те, як 26-річний Олександр Малєв, що має аутизм,  вчився спілкуватися з людьми, шукав собі роботу і чому батьки для нього досі залишаються найкращими друзями читайте у спецпроекті Tvoemisto.tv.

Контакти: ГО «Фонд Блакитний птах», Гладка Наталія, організатор, тел. 0964603530, 0508054723, email: [email protected]

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!