Креативний квартал: Львів віддає трамвайне депо на 50 років

5950 0
Вже невдовзі старі будівлі трамвайного депо на вул. Вітовського можуть перетворитися на місце для креативу та інноваційності. Депутати Львівської міської ради прийняли рішення затвердити ці приміщення як об’єкти інвестування, які передадуть в оренду на 50 років, за перші чотири з яких не братимуть орендної плати. Саме в них може постати «Креативний квартал».
Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv начальник управління зовнішньо-економічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Ольга Сивак, після рішення міських депутатів на об’єктах працює експертна комісія, яка і повинна визначити вартість приміщення старого трамвайного депо на вул. Д. Вітовського, 57, а також вул. Братів Тимошенків, 4. Загалом мова йде про п'ять приміщень загальною площею 7984,4 кв м. Після їх рішення буде оголошено інвестиційний конкурс, на який зможуть податися зацікавлені інвестори.

До цього часу були проведені попередні переговори з одним із потенційних інвесторів, який зацікавлений у цьому проекті. Мова йде про Іллю Кенігштейна та «Креативний квартал».

Як раінше повідомив у коментарі tvoemisto.tv автор проекту, це буде комплекс з коворкінгами, стартап-боксами, залами для майстер-класів та заходів, творчими майстернями, центром з розвитку дітей, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, паркінгом та багатьом іншим. Цей проект реалізується спільно з Intel, Cisco, Microsoft, Hewlett-Packard, Ericsson, Schneider Electric, Mastercard а також за підтримки УКУ, LvBS, Дзиги, Музею Ідей та інших.

Читайте також: Яким буде «Креативний квартал» у Львові: особливості проекту

За словами Ольги Сивак, інвестор не матиме права руйнувати наявні будівлі на території трамвайного депо чи будувати нові приміщення.

«Вони роблять тільки реставрацію. Ззовні об’єкт не змінить свій вигляд. Основна вимога – «начинка». Там мусять бути приміщення для інноваційних компаній. Ми очікуємо, що до реалізації цього проекту будуть залучені такі компанії як Intel, Cisco, Microsoft, HP та інші», – зазначила чиновниця.

Загалом приміщення планується передати в оренду на 50 років. На перші чотири роки, поки триватимуть реставраційні роботи, інвестора звільнять від сплати орендної плати. Однак про яку саме суму йде мова, поки невідомо. Саме експерти і повинні назвати її. Ольга Сивак пообіцяла, що це буде ринкова ціна, «а не 1 гривня».

Місто в інвестуванні участі не бере, отримуючи лише орендну плату та залишаючи за собою право власності на будівлі.

Наприкінці лютого 2016 року має бути готова експертна оцінка, після чого буде оголошено інвестиційний конкурс. Саме за його результатами стане відомо, хто отримає ці будівлі в оренду, і що там буде втілено.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!