Львів використав річну норму вакцини від сказу за півроку

2548 0
Половина міських поліклінік не має вакцини, адже тварини стали вдвічі частіше кусати львів’ян.
Фото: positime.ru

Фото: positime.ru

Мешканці Львова стали вдвічі частіше звертатись по вакцину від сказу, тому місто вичерпало річний запас антирабічної вакцини, виділений Міністерством охорони здоров’я, за першу половину року. Про це під час дискусії «Чи є Львів дружнім і доступним для дітей?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів», розповів головний спеціаліст із педіатрії 2-ї міської поліклініки Богдан Остальський.

«На цей рік ми замовили в Міністерства охорони здоров’я 650 доз вакцини, адже в попередні три роки було приблизно 100-110 випадків, коли львів’яни звертались по допомогу після укусів тварин, – сказав він. – Але таких випадків побільшало вдвічі. Я не розумію причин. Адже ведеться облік тварин на вулицях, створений майданчик для вигулу собак у парку Франка».

Читайте також: Мене вкусив собака. А медицина прирекла мене на смерть у муках

Депутатка міської ради Оксана Рубай під час дискусії розповіла, що, коли дитину її знайомих вкусив собака, вакцини не могли знайти в жодній поліклініці. За словами Богдана Остальського, половина міських поліклінік не мають вакцини, інші купують її за позабюджетні кошти. Курс вакцинування складається з шести ін’єкцій.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!