Львів заборгував Червонограду за прийом сміття

4284 0
Про це на дискусії медіа-хабу «Твоє місто» повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

На уточнення щодо суми він повідомив: «Є певний термін розрахунків. Закінчився місяць, є тонаж — оплатіть. Чому кожен місяць ми маємо дзвонити і випрошувати: заплатіть нам. А виходить, що ми самі напросилися, і ще винні». 
 
За словами Андрія Залівського, утилізація сміття на полігоні Червонограда для інших території коштує 287 грн за тонну, а також ухвалене рішення про виділення субвенції бюджету Червонограда з бюджету Львова 1133 грн за тонну. Ці гроші ідуть на розвиток комунального підприємства, що обслуговує місто, ремонт сортувальної лінії та додаткову оплату для персоналу. На ці кошти для КП закуплена машина для латання доріг. 
 
Щоденно зі Львова Червоноград приймає 10 тонн сміття і зобов’язався це робити протягом двох років. Крім того Червоноградський полігон приймає двічі на тиждень сміття з Городка, Жовкви та Кам’янки-Бузької, які також не мають полігону після трагедії в Грибовичах. Сам Червоноград продукує 40-50 тонн сміття на день. 
 
 
Загалом, сміття зі Львова приймають чотири міста області. Червоноград став першим з них. Вчора відповідне рішення ухвалила Миколаївськ міська рада, але через технічні нюанси тамтешній полігон зможе приймати сміття тільки через кілька місяців. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!