Львів закупить 100 автобусів великого класу

5133 1
Депутати передумали купувати 60 малих автобусів на кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.
фото: cdn2.autocentre.ua/

фото: cdn2.autocentre.ua/

Міська рада Львова ухвалила закупити наступного року 100 великих автобусів замість 60 великих та 60 малих для комунального АТП-1, як пропонувалося раніше.

«Вартість одного великого автобуса в середньому на 30% більша від малого автобуса, у той же час пасажиромісткість – більша на 50», – зазначено у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Читайте також: У Львові хочуть закупити 120 автобусів та 10 трамваїв за кредитні кошти

Нагадаємо, Львів бере участь у проекті «Міський громадський транспорт України», у межах якого місто має отримати 40 млн євро на закупівлю громадського транспорту та ремонт вулиць.

Міська рада планувала за ці кошти  закупити крім автобусів ще 10 трамваїв, відремонтувати майстерні ЛКП «Львівелектротранс», а також відремонтувати вулицю Вітовського та частину вулиці Шевченка.


Читайте також:
7 Грудня, 2017 16:16
Віталій Лев Весь громадський транспорт 12-мільйонного Шеньчженя (Китай) стане електричним вже в цьому році
Багато міст в Китаї страждають від рекордних рівнів забруднення. У Шеньчжені, щоб впоратися з цією проблемою, до кінця цього року електричні автобуси будуть здійснювати всі громадські автобусні перевезення.
Шеньчжень вже деякий час працює над цією метою. На вулицях вже ходить 14000 електробусів, залишилося всього кілька сотень дизельних.
[***]s://hightech.fm/2017/11/14/electric-bus
Друзі! Закупівля 100 великогабаритних автобусів - це фіаско!
Львівський електричний автобус Електрон Е191 подолав без “дозаправки” в 1,5 рази більшу відстань, ніж заявляється.
Так, максимальний пробіг по-паспорту у Електрон Е191 становить 225 км. Однак на ділі електробусу вдалося проїхати на одному заряді (з частковим завантаженням) цілих 320 км-від Львова до Кам’янця-Подільського, де він взяв участь у форумі екологічного транспорту.
Де інфраструктура під електробуси у Львові?
Цей бус, єдиний електробус у Львові їздить вже 2 роки. Один.
Получається, що ми гірше китайців.
Може наші депутати не знають про існування у Львові електробуса власного виробництва? Може їм тре прокататись на цьому бусі як наш Гарант прокатався, щоб зрозуміти, що потрібно у 2017-2018рр. закупляти не дизельні буси, а електричні.
Питання до депутатів. Де за 2 роки інфраструктура у Львові під електробуси?
2. Чому, до сих пір, закупляються дизеля замість електричних бусів?
Чекаємо на відповіді п. Депутатів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!