Львів закупить 11 нових світлофорів

3494 0
У кількох районах Львова замінять старі аварійні світлофори на «розумні».
Фото: i1.r24.me

Фото: i1.r24.me

ЛКП «Львівавтодор» планує закупити 11 «розумних» світлофорів для різних локацій Львова. Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник Львівавтодору Олексій Хміль йдеться про нове світлофорне обладнання, яке має замінити застарілі аварійні світлофори по всьому місту.

Згідно з інформацією сайту електронних закупівель, аукціон завершився 6 березня. Найкращу тендерну пропозицію на 99,8 тисяч гривень подало ТОВ «СМЕО», при очікуваній вартості 136,4 тисячі гривень.

Загалом Львівавтодор потребує шість звичайних транспортних, три із табло відліку часу та два пішохідних світлофори із відліком часу.

Гарантійний строк експлуатації має становити не менше, ніж 5 років, а граничний строк служби – не менше 10 років. 

Читайте також: Де у Львові можна запровадити виділені смуги для двостороннього руху автобусів

Нагадаємо, у Львові вже встановили три розумних та чотири адаптивних світлофори вздовж трамвайної колії, що веде на Сихів. Усього у місті 29 «розумних» світлофорів із 150. Ними керують із «Центру керування руху» на вулиці Коновальця.

Крім цього, Львівавтодор встанови вздовж маршруту №2 та №6 систему світлофорного регулювання з пріоритетним пропуском трамвая. Після цього час, який трамвай витрачає на те, щоб проїхати перехрестя, скоротився на 20% без шкоди для решти транспорту, що зменшує ризик утворення заторів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!