Львівелектротранс підписав угоду з ЄБРР про закупівлю 50 нових тролейбусів

3113 0
Угода також передбачає реконструкцію мереж та ремонт тролейбусного депо на Трускавецькій та трамвайного – на Промисловій.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

ЛКП «Львівелектротранс» підписало кредитну угоду з ЄБРР, яка передбачає закупівлю нових тролейбусів, оновлення контактної мережі та реконструкцію депо на Промисловій та Трускавецькій. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Тролейбусний маршрут №5 планують відновити навесні

Йдеться про 17 мільйонів євро, з яких 15 млн – кредит, і 2 млн – грант. Крім закупівлі нових тролейбусів, за ці кошти мають реконструювати мережі на вулицях Тролейбусній (від вул. Володимира Великого до вул. Наукової), Зеленій (від вул. Липова Алея до вул. Луганської), Стрийській (від вул. Франка до вул. Наукової), Любінській (від вул. Копистинського до заїзду на термінал, А Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького), Виговського — Патона — Ряшівської — Городоцької, Тобілевича — Федьковича — площі Кропивницького — Короткій, Устияновича — Технічній — Крушельницької — Університетській — Листопадового Чину, Кульпарківській (від вул. Городоцької до вул. Наукової) та Володимира Великого.

У планах ЛКП «Львівелектротранс» також будівництво нових ліній на вул. Вашингтона і Пасічній (від Зеленої до Медової Печери) та на вул. Виговського (від Патона до Городоцької). За ці ж кошти реконструкції зазнають трамвайне на Промисловій та тролейбусне депо на Трускавецькій. Аби розпочати оновлення рухомого складу та мережі, у лютому ЛМР та ЄБРР ще мають підписати договір гарантії.

Читайте також: У Львові хочуть продовжити два тролейбусні маршрути

Тендер на тролейбуси вже провели у листопаді. За ним 50 нових тролейбусів упродовж року мають надійти від концерну СП «Електронтранс». 

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, декілька проектів з реконструкції контактної мережі перебувають на експертизі, а для оновлення депо розробляють техніко-економічне обґрунтування.

До кінця року мають провести часткову реконструкцію, виготовити проект для депо та отримати всі 50 тролейбусів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!