Львівелектротранс заробив більше трьох мільйонів на нових проїзних

3808 2
Карток нового зразка було продано майже на 6 тисяч більше, ніж попередніх за аналогічний період.
фото: Володимир Караїм

фото: Володимир Караїм

З 1 жовтня у Львові запровадили нові проїзні картки в електротранспорті. Вони коштують 120 гривень (повна вартість), діють не впродовж календарного місяця, а з дати, зазначеної компостером. Проїзних окремо на трамвай та окремо на тролейбус позбулися – тепер це одна картка на обидва види транспорту.

«За 4,5 місяців «Львівелектротранс» продав 27 893 нових проїзних карток. З них по 120 гривень – майже 16 тисяч, пільгових – 6 694, для підприємств – майже 5 тисяч. Нових карток ми продали більше, тому можна сказати, що вони виявилися більш вигідними», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник комунального підприємства Іван Бондар.

Натомість карток попередніх зразків за аналогічний період з 1 жовтня 2016 року по 14 лютого 2017-го було продано 21 672. За них «Львівелектротранс» виручив майже 1,6 млн грн. На картках нового зразка підприємство заробило 3 249 880 грн. У той час, коли проїзд у електротранспорті подорожчав на 50% (з 2 гривень до трьох), виручка від проїзних карток збільшилася на 104%.

Читайте також: На Сихів по майбутнє. Чи став львівський транспорт іншим з трамваєм №8

У той же час, за словами Івана Бондаря, триденні картки по 40 гривень не виправдали себе.

«Всього їх було продано 34 штуки, 30 з яких – у центрі туристичної інформації на площі Ринок. Тут треба подумати, чи це формат виявився невдалим, чи потрібна його додаткова промоція. Ми більш схиляємося до другого варіанту», – говорить він.

На думку Івана Бондаря, триденні картки потребують більше реклами онлайн та іншими мовами – польською, англійською, німецькою.

Читайте також: Восени на вулицях Львова можуть з'явитися трамваї з Німеччини

«Можна було б, щоб польські туристи, наприклад, купували проїзні ще в себе в Польщі, щоб їхні турфірми це забезпечували. Також планується продаж таких карток в інших туристичних центрах в аеропорту та на вокзалі», – розмірковує він.

Нагадаємо, що проїзд в електротранспорті Львова подорожчав до трьох гривень з 1 вересня, а картки нового зразка з’явилися в продажу на місяць пізніше.

 

 

Анна Журба


Читайте також:
20 Лютого, 2018 07:16
Остап А скільки втратив на квитках?
18 Лютого, 2018 16:10
Volodymyr Karayim Твоє Місто, я автор фото, яке ви використали для ілюстрування цієї статті. Виправте, будь ласка.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!