Львів’ян запрошують на фестиваль особливих театрів. Програма

3038 0
20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях». У фестивалі візьме участь 11 театральних колективів, а це близько 150 акторів, які покажуть вистави на різні тематики – від дитячих казок, до філософських роздумів про сутність людини.
фото: www.asablivysviet.org.by

фото: www.asablivysviet.org.by

Незвичні актори будуть грати у різних техніках – буде і ляльковий театр, театр тіней, драматичний театр, пластичний театр. Вистави будуть проходить на майданчиках міського палацу культури імені Гната Хоткевича та на малій сцені театру імені Лесі Українки, а в п`ятницю в рамках фестивалю відбудеться барабанне коло біля міської ратуші.

Новинки цьогорічного фестивалю:

- Цього року фестиваль отримав свою офіційну назву – «Шлях» - Непротоптана стежина поступово розширилася і перетворилася на шлях, яким тепер простують талановиті актори з особливими потребами та їх друзі.

- Темою фестивалю є Африка – тому під час підготовки до фестивалю будуть барабанні кола та виготовлення африканських костюмів.

- В рамках фестивалю відбудеться дружня фото-подія «Театр в об’єктиві» – результатом якої буде міжнародна виставка робіт зі Львова, Любліна та Бресту. Усіх бажаючих фотографів просимо зголошуватись та реєструватись у координатора події [email protected]

- Майстер-класи на фестивалі проведе один із творців соціальної вистави «Король Лір», прем`єра якої відбулась минулого року у Львові.

Програма ХІ Міжнародного фестивалю особливих театрів «Шлях»:

20 травня (п'ятниця)

Міський палац культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1)

10.30 – Відкриття фестивалю

11.00 – Ранішній блок вистав

              "Одного разу в Африці"  театр "Картинка"  м. Львів

             "Ах ці миші"  театр "To i owo"  Польща

             "Про ріпку"  театр "Ніка"  м. Червоноград

             "Лісова пісня"  театр "Передзвін"  м. Жовква

13.00 – Обід

14.30 – Денний блок вистав

            "Біля фонтану" театр "Аникщяйскичсвет"  Литва

           "Добро перемагає зло"  театр "Творча майстерня"  м. Червоноград

            "Я людина і я дію"  театр "Джерела"  м. Київ

            "Язиката Хвеська"  театр "ТАМІ"  м. Луцьк

16.30 – Нагородження учасників І фестивального дня

18.00Велике барабанне коло біля Львівської Ратуші

 

21 травня (субота)

Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (камерна сцена вул. Городоцька 36а)

13.00 – Показ вистав

            "Якщо ти віриш"  театр "Журавка"  м. Львів

             "Притча"   театр "Вогники любові"  м. Львів

             "Людина грішна"   театр "Золота молодь"  м. Львів

15.30 – Нагородження учасників ІІ фестивального дня

19.00 – Інтеграційна вечірка на тему "Африка" для учасників фестивалю

Довідка. Фестиваль є частиною Міжнародної співпраці Україна-Польща-Білорусь, де щороку відбуваються подібні мистецькі заходи. Щорічний цикл у вересні відкрив конкурс емблем, яку попередньо обрали самі учасники фестивалю шляхом голосування. Цьогоріч учасники поринуть в атмосферу загадкової Африки. Восени в Польщі, в Любліні, відбувся конкурс пісні, а навесні в усіх трьох країнах панує театральне мистецтво. Люблін розпочинає естафету своїм SANS (Spotkanie artystow nieprzetartego szliaku), далі Білоруська сцена приймає натхненних акторів з особливими потребами і насамкінець в травні Львів завершує міжнародний театральний марафон.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!