Львівщина отримає з держбюджету 1,7 млрд на ремонт і утримання доріг

3272 0
Зокрема, передбачено 192 млн грн на покращення стану дороги Львів-Тернопіль.

На ремонти і утримання доріг Львівщини у 2018 році в держбюджеті передбачено 1,735 млрд грн. На практиці фінансування буде більшим, оскільки на ремонти доріг також скеровуватимуть кошти від перевиконання плану митних надходжень. Про це під час апаратної наради у голови Львівської ОДА розповів директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів, повідомляє Zaxid.net.

Зокрема, на ремонти та утримання доріг міжнародного, національного та регіонального значення із дорожнього фонду Львівщина отримає 583 млн грн. Ще 357,6 млн грн передбачені для реалізації «Укравтодором» державного інвестиційного проекту з ремонту чотирьох доріг у Львівській області.

Читайте також: На Львівщині ремонтуватимуть дві дороги за понад 400 млн грн

На капітальні ремонти упродовж цього року Львівщина має отримати 265 млн грн, а на поточні і дрібні – 158,7 млн грн. Також окремою стрічкою у держбюджеті передбачені видатки на покращення стану доріг загального користування за відповідними маршрутами. Зокрема, очікується витратити 192 млн грн на покращення стану дороги Львів-Тернопіль. Крім цього, Львівщина отримає понад третину субвенційних коштів ЄС, призначених для освітлення доріг – 138 млн грн.

За кошти польського кредиту у цьому році ремонтуватимуть п’ять доріг, які ведуть до міжнародних пунктів пропуску на західному кордоні: 20 км дороги Яворів-Грушів, 9 км дороги Грушів-Немирів, 3 км шляху від КПП «Смільниця» до Старого Самбора, 46,4 км дороги Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий, 53,17 км дороги Червоноград-Рава-Руська. У держбюджеті закладено 50 млн грн на їхню реалізацію. Пізніше обсяг фінансування можуть збільшити, адже загалом кредит становить приблизно 68 млн євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!