Львівщина отримала більшість нових підручників для 1, 5 та 10 класів. Фото

2419 0
Найменше підручників поки що отримали десятикласники.
Фото: Департамент освіти і науки ЛОДА / Facebook

Фото: Департамент освіти і науки ЛОДА / Facebook

Школи Львівщини почали отримувати оновлені підручники для 1, 5 та 10 класів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

«Наразі ми отримали більшість основних підручників для першого класу з математики, української мови (буквар) та з курсу "Я досліджую світ". Підручники для 5 класу отримали всі, за винятком кількох примірників із іноземної мови видавництва "Генеза" та книг зі "Вступу до історії". Десятикласники поки що отримали небагато підручників із математики, фізики та хімії різних авторів, але у МОН обіцяють найближчим часом доставити решту», — розповіла Любомира Мандзій.

Читайте також: Більшість першокласників Львова вчитимуть англійську за британськими підручниками

Зокрема, з математики для першого класу замовили 37 282 підручники 10-ти авторів. Наразі департамент отримав 36 318 підручників. Відділи освіти області вже видали 1133 підручники.

Букварів для шкіл Львівщини замовили 36 070 примірників 11-ти авторів, із яких у область доставили 22 752 підручники. Усі отримані підручники вже роздали школярам.

Читайте також: Усі українські першокласники отримають набори LEGO

Підручників з курсу «Я досліджую світ» 13-ти різних авторських колективів для школярів Львівщини необхідно 35 095. Із них уже отримали 28 957 примірників, а 23 053 — роздали першокласникам.

«Поставки решти підручників чекаємо з дня на день. Цього тижня було три доставки. Тобто книги прибувають за мірою видрукування примірників», — уточнила Любомира Мандзій.

За її словами, наразі учителі працюють із електронними підручниками. Оскільки вересень — адаптаційний місяць для першокласників, відсутність паперових підручників не сильно впливає на навчальний процес.

Читайте також: В українських підручниках «батьків» хочуть замінити «рідними». Опитування

Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради, львівські школи зверталися до МОН по підручники самостійно з індивідуальним вибором автора і отримують їх через департамент освіти і науки ЛОДА.

Читайте також: Першокласникам змінили систему оцінювання знань у школі

Нагадаємо, постачання нових підручників відтермінували приблизно на місяць через реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО), який зірвав терміни друку нових підручників. 

Вікторія Ейсмунт

Фото Департамент освіти і науки ЛОДА / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!