Львівська адвокатка Валерія Коломієць стала заступницею міністра юстиції

4234 0
Вона спеціалізується на кримінальному праві та правах вразливих груп, а також захищала в суді Міхеїла Саакашвілі.
Фото: Валерія Коломієць/Фейсбук

Фото: Валерія Коломієць/Фейсбук

Учора, 11 вересня, Кабінет міністрів України проголосував за призначення 32-річної львів’янки Валерії Коломієць на посаду заступниці міністра юстиції Дениса Малюськи. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Вихідець з Львівщини очолив міністерство культури, молоді і спорту. Повний перелік нового уряду

Валерія Коломієць працювала у сфері кримінального права. Була регіональною координаторкою команди протидії порушенням прав вразливих груп у Львівській області. Також співпрацювала з відділом спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за дорученням, була судовою коментаторкою у проєкті «Суд людською мовою».

Крім цього, Валерія Коломієць викладала на магістерській програмі з прав людини УКУ захист прав людини у кримінальному процесі.

До призначення Валерія Коломієць була партнеркою практики кримінального правового захисту та адвокаткою в Адвокатському об’єднанні «Бачинський, Коломієць та партнери». Раніше працювала в юридичній компанії «Лігалейд».

Як пише УП, Валерія Коломієць на парламентських виборах 2019 року балотувалась до Верховної Ради за списком партії «Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі». Він представляв її як людину, яка «витягнула його з в’язниці». 

Читайте також: В уряді хочуть створити спеціальний ІТ-фонд

Нагадаємо, львів'янка Любомира Мандзій стала заступницею міністерки освіти, а головний архітектор Львова Юліан Чаплінський збирається на роботу у міністерство розвитку громад і територій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!