Львівська кінокомісія увійшла до європейської мережі

1737 0
Офіційне представлення Львівської кінокомісії як члена європейської асоціації відбулося на цьогорічному Берлінале у Німеччині.
Фото: segodnya.ua

Фото: segodnya.ua

Львівська кінокомісія першою в Україні увійшла до європейської мережі EUFCN (European Film Commission Network). Про це повідомили на сторінці у Facebook Lviv Film Commission. 

«Ми подали заявку на членство ще минулого року. Коли ми вже були готові і депутати ще раз проголосували за програму підтримки кінематографу, то ми підтвердили заявку. Перед Берлінале ми отримали відповідь, і там нас представили вже як членів цієї асоціації», — розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Львівської кінокомісії Ольга Райтер.

Читайте також: У Карпатах знімають фільм із французьким актором Жаном Рено

За її словами, співпраця Львівської кінокомісії з європейською організацією дасть змогу шукати спільні локації для зйомок, брати участь у міжнародних проектах, кіноринках та фестивалях та робити спільні проекти, рекламувати послуги закордоном, отримувати консультації та підтримку від членів мережі.

European Film Commission Network (EUFCN) — міжнародна європейська асоціація, котра налічує 92 кінокомісії. Львівську кінокомісію, яка стала першою в Україні створили 2015 року, яка займається впорядкуванням проведення відеозйомок у Львові та займається промоцією Львова для зйомок кіно.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!