Озеро Стосіка на Замарстинівській обіцяють зберегти, а навколо зробити сквер

6145 0
На прилеглих до озера ділянках планували збудувати житловий квартал.
Фото: google maps

Фото: google maps

Львівська міськрада підтримала петицію про збереження озера Стосіка на вул. Замарстинівській та створення навколо парку. «За» проголосували 50 депутатів.

Читайте також: У Львові дозволили забудову території двох заводів на Підзамчі

Управління архітектури та урбаністики чекає на висновки щодо загроз для озера, можливих при забудові прилеглих територій. Біля озера, відповідно до детального плану території, є дві ділянки, що виставили на аукціон. Щодо цієї території проведуть гідрогеологічні дослідження, після чого вирішуватимуть, чи знімати ці ділянки з аукціону.

Крім цього, торік у Львові проводили громадські слухання про внесення змін до детального плану території району «Під Голоском», за якими рекреаційну зону планували перетворити в житлову. Тоді львів’яни, побоюючись, що цю території забудують, просили передати озеро на баланс міста, визначити його чіткі межі та зберегти джерела, якими живиться озеро. Зміни до детального плану депутати ЛМР на нинішньому засіданні також не підтримали.

Упродовж місяця у міськраді мають напрацювати дорожню карту із реалізації петиції.

Читайте також: На території Львівського мотозаводу хочуть збудувати готельний комплекс та житловий будинок

Став Стосіка утворився понад 300 років тому. Раніше він належав території села Голоско, а у 1997 році його передали у користування ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Завод збанкрутів, а озеро у власність територіальної громади не повернули. Цього року проєкт відновлення озера подавали на Громадський бюджет, утім його не підтримали.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!