Львівська митниця назвала ТОП-5 найоригінальніших спроб провезти контрабанду

9403 0
У Львівській митниці ДФС назвали п’ять найбільш незвичних спроб перевезти контрабанду через кордон, які здійснили у 2016-му році.
фото прес-служби ГУ ДФС у Львівській області

фото прес-служби ГУ ДФС у Львівській області

Найекзотичніша контрабанда

Громадянин України намагався ввезти в Україну через пункт пропуску «Шегині – Медика» 40 картонних коробок з живими кліщами та 30 картонних коробок з личинками комах. Вміст однієї коробки – 500 упаковок. Їхня вартість близько 6 млн. гривень.

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі

Найзухваліша контрабанда

У пункті пропуску «Краковець – Корчова» понад 40 тис. пачок сигарет зловмисники намагались приховати у фургоні, в якому перевозили трьох коней. Згідно з документами, тварин перевозили з України до Німеччини. Документи та самі коні жодних сумнівів у працівників митниці не викликали. А от фургон, в якому перевозили тварин, був підозрілий. Його ретельно оглянули, там у спеціально обладнаному сховищі митники знайшли приховані від митного контролю сигарети.

Найсучасніша контрабанда

Найбільшу партію – 413 контрабандних мобільних телефонів марки Apple iPhone, зарядні пристрої та 5 годинників Apple Watch працівники Львівської митниці знайшли у поштовому відправленні.

Читайте також: Контрабандний бум іPhone7 на Львівщині: скільки дозволено ввозити

Найтехнічніша контрабанда

Громадянин Польщі обладнав сховок в автомобілі «Mazda MPV» для перевезення контрабандних товарів. Доступ до сховища можливий за допомогою окремого брелока, що вмикає живлення, після чого від лобового скла від’їжджає вся панель приладів. Там працівники митниці і знайшли 449 пачок сигарет. Зловмисника затримали у пункті пропуску «Смільниця – Кросценко».

Наймайстерніша контрабанда

Під час проведення огляду вантажного відсіку транспортного засобу в товарі «Пиломатеріали обрізні з хвойних порід» у спеціально виготовлених тайниках,які знаходились  в переміщуваних товарах у вигляді порожнин по довжині дерев’яних дощок, було виявлено приховані від митного контролю сигарети загальною кількістю 51 600 штук.

Читайте також: Що задекларував за 2015 рік начальник Львівської митниці

За матеріалами прес-служби ГУ ДФС у Львівській області

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!