Львівська митниця встановила новий рекорд із розмитнення євроблях

2383 0
22 лютого завершується пільговий період для оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, продовжувати його не будуть.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

Учора, 19 лютого, Львівська митниця ДФС розмитнила 705 автівок – це рекордна кількість за весь період роботи, повідомляє прес-служба митниці.

Попередній, січневий рекорд, зафіксував 411 машин. Загалом з 25 листопада, після внесення змін у податкове і митне законодавство, у Львівській митниці ДФС у митному режимі «імпорт» оформлено 17 580 транспортних засобів громадян. З них майже 10 тисяч – «євробляхи». Від цих операцій держбюджет отримав понад 1 млрд 300 млн грн митних платежів.

Податківці нагадують, що пільговий період для розмитнення «євроблях» завершується 22 лютого. З 23 лютого за розмитнення доведеться платити повну вартість. Раніше ішлося про те, щоб продовжити пільговий період, але заступник міністра фінансів України Сергій Верланов повідомив, що міністерство вирішило цього не робити.

Читайте також: Сервісні центри МВС готові цілодобово реєструвати «євробляхи»

«Оформити легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 з оподаткування акцизним податком громадяни зможуть за умови, якщо до 22 лютого включно подадуть, а митниця прийме електронну митну декларацію на бланку єдиного адміністративного документа, до якої не буде зауважень (наявні потрібні документи, достатня сума коштів на рахунку тощо)», – кажуть в ДФС.

Якщо ж митники відмовлять, а нову форму заповнити заявник не встигне, розмитнити автівку зі знижкою не вдасться. Також з пільгою не можна буде розмитнити автівку, що станом на 22 лютого машина перебуватиме в пункті пропуску на державному кордоні та очікуватиме на оформлення попередньої митної декларації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!