Львівська облрада вимагає гроші за приміщення на Короленка, 7 у міста

2247 0
Юристи подали відповідне клопотання до Господарського суду Києва.
фото: Фотографії старого Львова

фото: Фотографії старого Львова

Юристи ЛОР після рішення Господарського суду Києва про зупинку аукціону з продажу приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові на вимогу ЛМР звернулись до суду із двома клопотаннями у відповідь. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів виконувач обов’язків керівника управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий.

«Юристи обласної ради подали клопотання до Господарського суду Києва про скасування цієї ухвали, а також щодо можливого вжиття заходів так званого зустрічного забезпечення позову стосовно Львівської міськради. Подані клопотання ще у п’ятницю, зареєстровані судом вчора. Відповідь має бути в межах 10-ти календарних днів», – каже Віктор Кусий.

Зустрічне забезпечення, пояснює чиновник, це сума коштів, яку сторона, що клопотала про забезпечення позову, – міська рада, повинна внести на депозитний рахунок суду для уникнення можливих збитків відповідача – обласної ради.

Читайте також: Львівська облрада відмовилась передати будівлю інтернату Центру опіки сиріт УГКЦ

«Тобто у нас є можливість заробити і перерахувати в обласний бюджет 35 млн грн, але ми не можемо цього зробити через ухвалу про забезпеченні позову. Тому ми клопочемо перед судом, щоб львівська міськрада, яка вважає, що вона права і має законні вимоги, внесла 35 млн грн – суму наших можливих збитків – на депозитний рахунок Господарського суду Києва. Якщо суд ухвалює таке рішення, то протягом 10 днів міськрада повинна внести цю суму. Якщо вони не внесуть, тоді ухвала про забезпечення позову скасовується», – каже Віктор Кусий.

Нагадаємо, аукціон з продажу приміщень на вулиці Короленка, 7 у Львові відбувся 27 лютого. Його переможцем стала зареєстрована кілька місяців тому київська фірма, що займається орендою і продажем приміщень. Центр опіки сиріт УГКЦ просив ЛОР передати приміщення йому для відкриття Дому милосердя.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!