Львівська облрада затвердила програму капітального будівництва. Куди підуть гроші

2601 0
228 мільйонів гривень поділили за трьома напрямками.

Львівська облрада учора, 12 лютого, затвердила програму капітального будівництва. Про це ідеться на сайті ЛОР. Програму готували у ЛОДА.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv т. в. о. керівника департаменту економічного розвитку ЛОДА Степан Куйбіда, програма передбачає фінансування 131 об’єкта на Львівщині га загальну суму 228,3 млн грн.

Читайте також: Президент закликав Львівську область терміново надати перелік доріг для будівництва й ремонту

Кошти розподілили за трьома напрямками. По-перше, виділили гроші на ті проєкти, що реалізовуються за кошти державного фонду регіонального розвитку або фінансуються територіальними громадами.

«Ми додали на 8 об’єктів 30,1 млн грн. Це або 10% дофінансування, або повне завершення об’єкта, його здача в експлуатацію. Тут так само ми враховували президентську програму «Велике будівництво», – каже Степан Куйбіда.

Серед таких об’єктів, зокрема, Львівський обласний клінічний перинатальний центр, на який скерують 20 млн грн, а також низка сільських шкіл в області – у Мармузовичах, Радковичах, Дубаневичах та школа імені Богдана Сольчаника у Старому Самборі.

Читайте також: Які державні дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2020 році

По-друге, виділили 50,3 млн грн на реконструкцію та капітальний ремонт 13 комунальних установ. Ідеться про регіональний онкоцентр, обласну клінічну лікарню, обласну психіатричну лікарню, ЗУСДМЦ тощо.

Третю частину коштів скерують на різноманітні проблемні об’єкти на території області, про які домовились з органами місцевого самоврядування, каже Степан Куйбіда. Відтак, цьогоріч мають здати в експлуатацію 64 об’єкти.

Додамо, також ЛОР виділила кошти на програму «Безпечна Львівщина». Ідеться про 7 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!