Львівська поліція завершує розслідувати зникнення стародруків з галереї мистецтв

1997 0
Музей книги тим часом готує оновлену експозицію.
ілюстративне фото: www.library.chnu.edu.ua

ілюстративне фото: www.library.chnu.edu.ua

Слідство у справі про зниклі із Львівської національної галереї мистецтв стародруки та інші цінності перебуває на стадії завершення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів речник Галереї Василь Мицько.

«8 лютого нам надійшов лист від заступника начальника слідчого управління ГУ НП у Львівській області, що слідство на стадії завершення. За логікою речей, це мало би означати, що правоохоронні органи нададуть належну оцінку тому, що сталося, що вони зібрали всі докази, і матеріали, напевно, можуть скерувати на розгляд суду», – каже Василь Мицько.

Він нагадав, що кримінальне провадження у справі почали ще 5 січня 2017 року за статтею ККУ «Привласнення, розтрата, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем». Перед тим у Галереї змінився керівник – ним став Тарас Возняк, і провели звірку музейних фондів. Відтак, недорахувались 521 предмета, серед яких стародруки та рідкісні видання. На той час збитки оцінили у 63 млн гривень.

Читайте також: Молодий директор старих книжок. Що відбувається з львівським музеєм книги

«Ті працівники, які мали безпосередній доступ до музейних предметів, що вважаються зниклими, зараз вже в Галереї не працюють», – додає Василь Мицько.

У Галицькому відділі поліції у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомили, що «досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на швидке прийняття законного рішення». Правоохоронці кажуть, що поки що про підозру нікому не повідомляли, вся інша інформація – таємниця слідства.

За словами Василя Мицька, зараз в Музеї книги, звідки зникли цінності, відбувається ремонт. Відтак, планують відкрити оновлену експозицію.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!