Львівська «швидка» розпочала італійський страйк

22185 1
Медики вважають, що керівництво області не виконало їхніх вимог.
Фото: Dyvys.info

Фото: Dyvys.info

Сьогодні, 15 березня, працівники Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Львівської області розпочали італійський страйк. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив лікар невідкладних станів Центру Степан Железняк.

«Це пов’язано з тим, що за жодною з наших вимог не проведено роботи, все обмежилось наразі обіцянками. Зокрема, обіцяли 80 млн на доплати, а дали 30 млн, і невідомо на який період. А час іде. Невже протягом двох років ніхто не знав, які у нас зарплати, в якому стані машини та решта матеріального забезпечення», – каже Степан Железняк.

Нагадаємо, під час минулого засідання сесії ЛОР депутати внесли зміни до бюджету області, що передбачають 30 млн грн на доплати працівникам центру. Проте раніше ішлося про те, що на це потрібно 80 млн грн.

Читайте також: Що планують змінити у швидкій допомозі Львівщини. Деталі

Ще однією вимогою медиків було звільнення керівниці Львівської станції швидкої допомоги Наталії Поважук.

«Є наказ про скасування посади головного лікаря Львівської станції швидкої допомоги. Закон вимагає попередити людину, посаду якої скорочують, за два місяці. Зараз наказ дали на ознайомлення, Наталії Поважук запропонували якусь іншу посаду», – розповідає Степан Железняк.

Лікар каже, що страйк буде тривати доти, доки не будуть виконані вимоги.

«Доки ми не побачимо реальних дій. Навіть хай частково вони будуть виконані – люди отримають гроші. Інакше не можна вірити», – додає він.

Читайте також: У яких випадках можна викликати швидку: нові правила від МОЗ

Італійський страйк полягає в тому, що водії «швидкої» не будуть виїжджати на виклики без повної перевірки автомобіля механіком. Якщо в салоні не працюватиме опалення при низькій температурі повітря – писатимуть рапорт. Для запобігання тиску з боку адміністрації вони складатимуть попередньо типову заяву про неналежну перевірку автомобіля.

При відсутності електрокардіографа (ЕКГ), дефібрилятора та пульсоксиметра керівники бригади писатимуть заяву про зняття з них відповідальності за неналежне лікування або смерть пацієнтів. Під час виклику при відсутності ЕКГ викликатиметься окремо бригада для зняття ЕКГ.

У «швидкій» зазначають, що, незважаючи на страйк, бригади на викликах працюватимуть максимально якісно, огляд та меддопомога надаватиметься у повному обсязі, кожного пацієнта будуть госпіталізувати в лікарню, після чого машину обов’язково митимуть. При транспортуванні пацієнтів в алкогольному сп’янінні чи збудженому стані бригада вимагатиме обов’язкового супроводу поліцією.

Також усі члени бригад писатимуть заяву з вимогою видачі взуття та одягу для обслуговування викликів і про відсутність іншого взуття, що має бути за законом.

Окрім того, до роботи не допускатимуть тих водіїв, чий стан здоров’я не дозволяє кермувати транспортом, наприклад, з високим артеріальним тиском. У диспетчерській продовжуватимуть приймати всі виклики.

Нагадаємо, 11 лютого відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області з керівництвом ЛОДА. Медики висунули низку вимог, серед яких збільшення оплати праці, фільтрація викликів, звільнення керівниці Львівської станції швидкої допомоги, закупівля нової форми тощо.


Читайте також:
15 Березня, 2019 23:45
Артем Порох родить життя краще
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!