У Львові створили збірку гуцульських рецептів

2573 0
У книзі «Гуцульська кухня» поєднано рецепти карпатських господинь, а також традиційних страв народів, котрі є їхніми сусідами. Авторами збірки стали краєзнавці й журналісти Петро Гавука та Олена Масляник, а видала її "Тиса".
Фото: rivne1.tv

Фото: rivne1.tv

На 128 сторінках нового видання зібрано кулінарні рецепти автентичної гуцульської кухні, для якої характерні простота набору продуктів і доступність технології приготування. Найбільш уживані інгридієнти: кукурудзяні борошно й крупа, картопля, квасоля, гриби і, звичайно ж, бринза.

Традиційними стравами з Карпат є бануш (банош), який готують з кукурудзяного борошна й сметани у чавунному казанку на відкритому вогні; гуслянка (кисломолочний продукт); вурда (різновид овечого сиру); шупеня (страва з квасолі) та інші.

Читайте також: Різдвяні традиції гуцулів

У передмові до книги автори зазначають: «У всі часи й у всіх народів страви національної кухні вбирають у себе дух і характер народу, який їх створив, відбивають стиль його життя. У цьому можна переконатися, коли приїхати в Карпати — гори прості у своїй величі, суворі й щедрі водночас, як і люди, які живуть тут. Гуцули — народ глибоко віруючий, роботящий, гостинний. Бог наділив їх мистецьким даром, ґаздівським, а також навиками смачного куховарства. Тож не дивно, що гуцульська національна кухня відома далеко поза Україною».

За матеріалами: buknews.com.ua

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!