Львівські айтішники розробили систему ідентифікації водія за кардіограмою

3284 0
Нове програмне забезпечення від SoftServe не тільки підтверджуватиме особистість людини, що сіла за кермо автомобіля, а й надсилатиме інформацію про стан здоров’я водія, використовуючи показники ЕКГ із сенсорів у автомобілі.
Фото: united.softserveinc.com

Фото: united.softserveinc.com

Нову систему BioLock монтуватимуть у кермо машини: сенсори ідентифікуватимуть водія й слідкуватимуть за його здоров’ям. Після контакту забезпечення обробляє сигнали, очищує їх від шуму, переводить у цифрові дані й за допомогою Bluetooth надсилає на мобільний пристрій. Спеціальний додаток визначатиме сигнали ЕКГ й проводитиме верифікацію користувача безпосередньо на смартфоні.

Як зазначають спеціалісти, біометрія серця надає комплекс даних, яких значно важче підробити. Навіть відбиток пальця не є 100% надійним для аутентифікації, оскільки є одноразовим.

Забезпечення BioLock можна використовувати для захисту автомобіля від грабіжників, а також для аналізу стану здоров’я водія. Наприклад, якщо він засинатиме за рулем, додаток надішле спеціальне сповіщення на телефон.

Читайте також: В Україні набуло чинності "пряме" відшкодування збитків при ДТП

У SoftServe повідомляють, що новою системою зацікавилася компанія Overhaul, у вантажівки якої технологію встановлять упродовж року. Від специфіки контракту залежатиме подальше розповсюдження програмного забезпечення.

За матеріалами: ain.ua, united.softserveinc.com

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!