Львівські депутати підтримали петицію про створення притулку для жінок

1654 0
За міжнародними стандартами, у Львові має бути місце, що ситуативно може прихистити близько 80 жінок, постраждалих від домашнього насильства.
Фото: nnimgt-a.akamaihd.net

Фото: nnimgt-a.akamaihd.net

Депутати Львівської міськради підтримали петицію від ГО «Жіночі перспективи» про виділення приміщення під притулок для жінок і дітей, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

Читайте також: Куди звертатися львів'янкам, що потерпають від насилля

«Якщо жінка хоче піти від чоловіка, який вчиняє насильство – у Львові їй нікуди піти. Безпечного прихистку для неї в нашому місті не існує. У Львові немає жодного спеціалізованого притулку для жінок та жінок із дітьми, де можна було б отримати психологічний, юридичний та соціальний супровід», – каже авторка петиції Галина Федькович.

Вона додає, що хоч депутати ЛМР погодили Програму запобігання домашньому насильству на 2019–2020 роки, одним із завдань якої є визначення потреби в створенні притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства – але цього замало. Міжнародні стандарти надання допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, вимагають від держав забезпечити місця у спеціалізованих притулках з розрахунку 1 місце (для жінки з дитиною) на 8-10 тисяч населення. З цих розрахунків у Львові мали б створити близько 80-100 місць.

Читайте також: У Львові планують відкрити притулок для самотніх бездомних жінок

ГО «Жіночі перспективи» обіцяє відремонтувати приміщення, обладнати його, утримувати і забезпечувати роботу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!