Львівські депутати погодили будівництво офісного центру замість винзаводу на Підзамче

3686 0
Йдеться про територію колишнього винного заводу «Молдвинпром», що на вулиці Волинській, 10.
Фото:wikimapia.org

Фото:wikimapia.org

На території заводу «Молдвинпром», що у районі Підзамче, збудують офісний центр із торговими приміщеннями. Спершу детальний план територій, який передбачає це будівництво, розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради у грудні минулого року, а днями погодили депутати на сесії ЛМР.

Йдеться про територію колишнього винного заводу «Молдвинпром», що на вулиці Волинській, 10. Більшість приміщень, де колись працював завод, нині закинуті, завод не працює декілька десятиліть. Архітектори пропонують частину будівель знести, а декілька реконструювати. Вони також запевняли, що при плануванні забудови зважили на історичні особливості району, тому забудова не буде висотною, а матиме 4-5 поверхів. 

Читайте також: Квіти на руїнах. Що можуть збудувати у лісопарку «погулянка»

Перед будівництвом інвестор має замовити проєкт комплексної охоронної зони для пам'яток архітектури. Оскільки територія заводу перебуває в історичному ареалі Львова, загалом ДПТ охоплює пам’ятки архітектури на вул. Зустрічній.

Нагадаємо, що. в березні минулого року депутати Львівської міської погодили оренду територію заводу компанії «Львів Інвест Парк». За даними аналітичної системи YouControl, компанія належить дружині екснардепа Ігоря Васюника, Оксані Васюник. Ця компанія планує збудувати офісний центр на вул. Волинській, 10.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!