Львівські феміністки проведуть марш на підтримку жінок

1391 0
Марш супроводжуватимуть правоохоронці
Фейсбук ГО Центр"Жіночі перспективи"

Фейсбук ГО Центр"Жіночі перспективи"

У понеділок, 8 березня, у Львові відбудеться феміністичний марш. Про це інформують організатори події - ГО Центр «Жіночі перспективи». Своєю акцією вони намагаються привернути увагу до проблем із якими зустрічаються жінки, закликатимуть державу відповідально ставитися до належного забезпечення прав жінок різних соціальних статусів.

Читайте також: Квіти чи марші або чому нам варто приймати різні варіанти 8 березня

«Досить не помічати напади зі сторони антигендерних та праворадикальних груп на правозахисниць та фемактивісток. Ми вимагаємо, щоб держава відповідально ставилася до належного забезпечення прав жінок. Ми вимагаємо свободи та безпеки», – йдеться у повідомленні.

Захід  відбудеться 8 березня, розпочнется на площі Ринок о 13:00. Згодом учасники пройдуть ходою за маршрутом: площа Ринок – площа Катедральна – вул. Беринди – проспект Свободи – львівська Опера – проспект Свободи – вул. Беринди – пл. Катедральна – пл. Ринок. 

Додамо, що подібні феміністичні марші у Львові проводять з 2009 року з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир, оголошеного ООН 8 березня у 1977 році.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!