Львівські ілюстратори перемогли в престижному міжнародному конкурсі

2344 0
Дві книги львівської Творчої майстерні «Аґрафка» – переможці престижного Бієнале художньої Ілюстрації у Братиславі. Нагороди отримали книги «Голосно, тихо, пошепки» та «Франко від А до Я».

Щороку на Бієнале Ілюстрації у Братиславі (ВІВ) представлена мозаїка найкращих ілюстрацій до дитячих книг з усього світу. Міжнародне журі BIB присуджує престижні нагороди: Grand Prix BIB, BIB PLAQUE, BIB Golden Apple та Почесну премію видавництву.

Цьогоріч серед лауреатів BIB PLAQUE – львівські автори й ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»). Їхні книжка-картинка «Голосно, тихо, пошепки» та абетка-енциклопедія «Франко від А до Я», які вийшли у «Видавництві Старого Лева», удостоїлися нагороди разом із роботами колег із Німеччини, Ізраїлю, Японії та Мексики, інформує прес-служба Видавництва Старого Лева. Гран-прі Бієнале Ілюстрації цьогоріч отримав художник із Нідерландів Ludwig Volbeda за книгу «Птахи».

Читайте також: Франко має стати брендом Львова

«Бієнале ілюстрації в Братиславі – конкурс з однією з найдовших історій у світі, – розповідають Романа Романишин та Андрій Лесів. – Цього року він відзначає 50-ту річницю. На сьогодні маємо дуже мало конкурсів світового рівня з такою давністю традиції. У журі цього конкурсу завжди присутні фахівці з різних материків і культур. Ми неймовірно щасливі отримати PLAQUE BIB одразу за два проекти – такі різні, але в рівній мірі для нас важливі. Це вже вдруге наші роботи відзначено на бієнале і для нас це чіткий сигнал, що все робимо правильно. Тішимося і працюємо далі».

Довідка: Бієнале Ілюстрації – один з найважливіших світових конкурсів в царині дитячої книги та ілюстрації, який проводиться ще з 1967 року у Словаччині. BIB проходить під патронатом ЮНЕСКО за підтримки словацького відділення Міжнародної ради з питань дитячої та підліткової літератури (IBBY) та Міністерства культури Словаччини. За роки існування ВІВ у ній взяли участь понад 6 тисяч художників з більш ніж 100 країн. Кількість представлених ілюстрацій перевищує 50 тисяч.

Читайте також: Львівські ілюстратори – хто вони? Історії двох талановитих жінок

Нагадаємо, книга Богдана та Наталі Тихолозів «Франко від А до Я» – продовження розповідей про видатних діячів у так званій абетковій версії. У книзі Франко зображений у родинному колі та за улюбленими заняттями. Унікальне художнє оформлення для книжки виконала творча студія «Аґрафка». 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!