Львівські лікарі врятували 10-річну дівчинку із заворотом яєчника на 360 градусів

1966 0
Цей небезпечний стан може статися внаслідок різких рухів чи надмірної фізичної активності.
Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Photo by Piron Guillaume on Unsplash

У Львові прооперували 10-річну дівчинку, яка скаржилася на біль у животі. Медики виявили у неї заворот яєчника. Про це повідомили у Львівській обласній дитячій лікарняі Охматдит.

«Цій дівчинці пощастило – нам вдалося відновити анатомічну локалізацію яєчника. Зробили ми це лапароскопічним шляхом, без традиційного великого шва через весь живіт. Але ситуація була складною через те, що яєчник перекрутився на 360 градусів. Ми дуже зраділи, коли побачили, коли відразу в операційній почало відновлюватися адекватне кровопостачання органу», – розповіла дитячий гінеколог Еліна Чайківська.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Цей небезпечний стан може статися як зі здоровим, так і з хворим яєчником внаслідок різких рухів чи надмірної фізичної активності. У дітей та підлітків ця патологія зустрічається частіше, ніж у дорослих жінок. Це був невідкладний стан, коли дівчинку треба рятувати терміново.

Медики наголошують, що якщо візит до лікаря відкласти, то можна залишитися без цього органа.

У лікарні розповіли, що дівчинка одного вечора поскаржилася на біль у животі, нудоту і блювання, які є класичними симптомами при цій хворобі. Спершу батьки їй дали ліки для покращення травлення. Нудота і блювання минули, а біль у животі лише наростав. Через два дні батьки показали дитину лікарю. При УЗД у районній лікарні запідозрили гінекологічну проблему і скерували до львівського ОХМАТДИТу. Дівчинку терміново прооперувала команда фахівців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!