Львівські медики успішно прооперували 16-річну дівчину із важким викривленням хребта

5288 0
Майже чотиригодинна операція з корекції деформації хребта пройшла успішно і без ускладнень.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ прооперували 16-річну Вікторію із ідіопатичним сколіозом IV-м ступеня.

Читайте також: У Львові вперше на Заході України прооперували чоловіка з онкологією дванадцятипалої кишки

Як йдеться у повідомленні Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ, у дівчини важкий юнацький сколіоз не відомого походження виявили більше трьох років тому. Певний час їй призначили консервативну терапію – вона носила спеціальний корсет, але це не допомогло. Тоді батьки Вікторії, пропри ризики ускладнення, погодилися на оперативне втручання. Але війна в Україні поставили рішення батьків на паузу, що негативно впливало на стан здоров’я дитини.

Допомогти прооперувати дівчину до львівської лікарні приїхали троє лікарів-ортопедів Науково-навчального медичного центру «Університеська клініка» Харківського національного медичного університету. За словами завідувачки ортопедичного відділення ОХМАТДИТу Злати Кузьо, складні випадки сколізозу харківські лікарі приїжджають оперувати вже всьоме.

Читайте також: Мама і донька з Краматорська, які втратили ноги через артобстріл, знову вчаться ходити

Майже чотиригодинне оперативне втручання з корекції деформації хребта хірургічним шляхом із застосуванням конструкції пройшла успішно і без ускладнень. На другий день дівчина вже стояла на ногах. Упродовж тижня вона ще проходитиме реабілітацію у лікарні, а до місяця часу відновлюватиметься вдома.

«Вікторія матиме в подальшому звичне життя з прямою спиною, вона зможе мати фізичні активності, народжувати дітей тощо», – каже лікарка.

Довідково

Ідіопатичний юнацький сколіоз поширений у 5,2% підлітків та становить 70-80% усіх випадків деформації хребта в педіатричній практиці.

Юнацький сколіоз починає проявлятися у дітей у пубертатному віці, в 10-11 років. Часто батьки пропускають цей момент, коли дитина починає сутулитися, адже діти в цей період починають соромитися і викривлення можна не помітити одразу. Тому, батькам рекомендують обов’язковий профілактичний огляд дітей у лікаря-ортопеда, починаючи із 10-ти років. Так, можна запобігти деформації хребта та важким наслідкам. Тож, варто бути уважними до дітей та звертатися на консультацію до спеціалістів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!