Львівські митники незаконно розмитнили автівок на 5 млн грн

1488 0
Інспектори пропустили в Україну 41 автомобіль за нульовим розмитненням.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

Державні інспектори митного поста «Городок» Львівської митниці незаконно пропустили на територію України 41 авто за нульовим розмитненням. Схему шестеро службовців організували у липні 2022 року.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Підозрювані вносили до автоматизованої системи митного оформлення недостовірні відомості про транспорті засоби та безпідставно застосовували до них пільги, які звільняють від оподаткування. Відповідно, це дало змогу власникам авто перетнути кордон без сплати жодних митних платежів», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині виявили незаконну зрубку дерев на понад 3 млн гривень

Внаслідок незаконного розмитнення інспектори митниці завдали державі збитків на суму 5 мільйонів гривень. Їм повідомили про підозру та триває вирішення питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що депутатку Львівської облради від партії «За майбутнє» Тетяну Бей, яку у січні цього року затримали за кермом автомобіля Mazda у стані алкогольного сп’яніння, звільнили від покарання. Детальніше читайте за посиланням.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!