Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд

3517 0
На думку перевізників, проїзд має коштувати більше 9 гривень.
фото: portal.lviv.uа

фото: portal.lviv.uа

Асоціація перевізників Львівщини, куди входять приватні перевізники Львова, вимагає переглянути раніше затверджені тарифи на проїзд у громадському транспорті міста та до прийняття нових розрахунків підняти вартість разової поїздки в маршрутках до 6,5 гривень. Відповідна заява розміщена на сайті асоціації.

Підняття тарифу на проїзд перевізники аргументують ростом цін на бензин та дизель, через що подорожчали й інші супутні продукти та послуги.

Читайте також: М – маршрутка, Р – рагуль. Абетка львівського транспорту

«Ціни на дизельне пальне невпинно ростуть. Зараз вартість одного літра коливається від 30,00 грн до 33,5 грн. За інформацією експертів ринку пального, це ще не межа, слід очікувати нових стрибків. Основний аргумент учасників ринку пального щодо росту цін – це зростання вартості бареля нафти на світовому ринку», – повідомляють в асоціації перевізників.

Вони також зазначають, що у грудні 2017 року, коли востаннє піднімались ціни на проїзд в маршрутках, економічно обґрунтований тариф на той час складав 6,5 грн.

«У сьогоднішніх реаліях розрахунковий тариф – більше 9 грн. І це за умови 100%-ного відшкодування за пільгові перевезення. Зволікання з боку міської влади щодо перегляду тарифу призведе до краху не тільки приватних перевізників, а і комунального транспорту також», – додають перевізники.

Читайте також: За що ми тепер платимо 5 гривень у маршрутці

Якщо їхня вимога щодо підвищення вартості проїзду до 6,5 гривень не буде виконана, перевізники обіцяють скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній і, ймовірно, обідній час.

У прес-службі Львівської міської ради Tvoemisto.tv повідомили, що наразі у мерію не надходили нові розрахунки від приватних перевізників. Інформацію про позицію міста обіцяли прокоментувати згодом.

Нагадаємо, до 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. У квітні заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомляв, що нове підвищення тарифів може відбутися лише після проведення конкурсу перевізників.

Додамо, що оголошення результатів конкурсу перевізників у Львові відклали, оскільки центральні органи влади, зокрема Укртрансбезпека та фіскальна служба, ще не опрацювали документи перевізників. Конкурс на автобусні перевезення у Львові оголосили16 серпня. На нього подались всі перевізники, які й нині обслуговують львівські маршрути. Крім цього, на конкурс подали пропозиції підприємства з Рівного та Дніпра.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!