Львівські прокурори скерували справу стосовно Інни Свистун до суду

1625 0
Під час слідства зібрали достатньо доказів для складання обвинувального акту.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські прокурори скерували до суду справу стосовно очільниці управління комунальної власності Львівської міськради Інни Свистун. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

Читайте також: У міськраді Львова заступилися за Інну Свистун, яку підозрюють у службовій недбалості

Як зазначає прокурорка Львівщини Ірина Діденко, під час слідства зібрали достатньо доказів для складання обвинувального акту. Стороні захисту повідомили про завершення досудового розслідування та надали доступ до матеріалів.

Нагадаємо, що Апеляційний суд скасував ухвалу про відсторонення Інни Свистун від посади керівниці управління комунальної власності Львівської міськради. Прокуратура Львівської області підозрює очільницю управління комунальної власності ЛМР у службовій недбалості. Через дії бюджет недоотримав 1,2 млн грн.

За версією слідства, станом на 1 січня 2019 року в управлінні комунальної власності міськради обліковувалось 1980 договорів про оренду майна, що належить місту. При цьому, із загальної кількості 16 договорів оренди (та додаткових договорів до попередніх договорів) керівниця управління вибірково уклала з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою (2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади Львова).

Натомість Інна Свистун каже, що договори укладали за формулою, що затверджена ухвалою сесії ЛМР.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!